Protest al părinților la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduță”: reclamă frigul din clase și lipsa hârtiei igienice și a săpunului - VIDEO

 

Un grup de părinți au protestat azi în fața Liceului de Muzică ”Sigismund Toduță” față de condițiile în care sunt nevoiți să studieze copiii lor. Aceștia reclama frigul din clase dar și lipsa săpunului și a hârtiei igienice din grupurile sanitare.

”Ne-am adunat ca o formă de protest la problemele cu care ne confruntăm în școală. De ani de zile problemele de perpetuează, respectiv instalația de încălzire nu funcționează la parametri normali. Sălile de clasă arată, unele dintre ele dezastruos. Cantina este închisă de anul acesta. În momentul de față copiii nu au unde să servească o masă caldă. Materialele de igienă de la grupurile sanitare lipsesc cu desăvârșire. De ani de zile solicităm asigurarea hârtiei igienice și a săpunului la grupurile sanitare, în schimb ni se spune că aceste materiale nu pot fi asigurate din lipsă de fonduri„, explică unul dintre părinți, Cătălin Aprotosoaiei.

Deorece liceul este unul vocațional, elevii petrec mai multe ore în școală decât în cazul liceelor teoretice. Adesea ei au câteva ore de pauză între cursurile teoretice și cele practice. Părinții menționeză că adesea copiii sunt nevoiți să aștepte pe hol, neexistând o sală de așteptare.

”Fiind o școală cu profil vocațional, după orele de cursuri, de cultură generală, rămân la orele de instrument care au loc și la interval de două-trei ore după orele de cursuri. Mulți stau să aștepte pe holuri, nu au nici măcar o sală de așteptare unde să își poată face temele”, mai menționează părinții.

Directoarea liceului ne-a comunicat că au fost demarate deja lucrări de înlocuire a caloriferelor, părinții au asistat la acest proces și au fost convinși că se dorește îmbunătățirea condițiilor din sălile de clasă. De asemenea, din vară întregul corp de clădire va suferi lucrări de reabilitare și modernizare.

Vom reveni cu o analiză mai amplă a condițiilor de la Liceul de Muzică ”Sigismund Toduță”.

 

 

Adauga comentariu