Prostia nu salvează România! În noiembrie, lupta cu pandemia se purta în Piața Zorilor cu comercianții ținuți în ger, fără geamuri. În martie, la temperaturi cu plus, e ok și cu geamuri la hală

Noul coronavirus este combătut în general în lume și în special în România cu o armă veche: prostia. O armă ineficientă, dar autosuficientă, care generează măsuri pe care toată lumea le vede drept aberante, în afară de guwernerul care le decretează, înfășurat în piele (groasă).

Anul trecut, guwernerul Orban a interzis funcționarea piețelor în spații închise, începând din data de 9 noiembrie:

„Se propune suspendarea activității piețelor agroalimentare în spații închise, târgurilor, bâlciurilor, piețelor mixte și volante și a talciocurilor, definite potrivit art. 7 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 348/2004 privind exercitarea comerţului cu produse şi servicii de piaţă în unele zone publice, cu modificările și completările ulterioare”, stipula Hotărârea 52 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

În urma deciziei guwernerului, că piețele închise trebuie închise, Primăria Cluj-Napoca a vandalizat Piața Zorilor, situată chiar în cartierul unde locuiește primarul.

Citiți și:

Bate vântul prin Piața Zorilor, după ce a fost vandalizată de autorități!

Pentru ca Piața Zorilor să poată continua să funcționeze în litera și în spiritul cretin al legii, autoritățile au decis demontarea geamurilor laterale ale pieței, pentru ca aceasta să nu mai aibă, chipurile, 4 laturi închise, și să poată fi considerată, legal, piață deschisă.

Decizia a fost luată și executată, în ciuda faptului că Piața Zorilor are 4 uși de acces mari și late, care puteau fi lăsate deschise permanent, și o duzină de geamuri mari în plafon, care se puteau deschide cu un simplu buton, creându-se astfel un curent de aer de să zboare tot covidul din piață!

Practic, Piața Zorilor, construită de Primărie din banii clujenilor, a fost vandalizată de autoritățile plătite din banii noștri, care au scos geamurile din țâțâni, geamurile fiind ulterior remontate, tot din banii noștri, după câteva săptămâni.

Fiindcă oamenii au auzit că piețele sunt închise, nici țipenie de cumpărător nu a mai umblat în noiembrie prin Piața Zorilor, unde comercianții au înghețat de frig și de foame, împreună cu fructele și legumele lor, în hala vandalizată de autoritățile incompetente ale statului.

În plus, oamenii în vârstă au fost ținuți în frig și sub cerul liber, cu tarabele în fața pieței, timp de două zile, pe un ger pe care un Om nu ar fi scos afară un câine.

„Toată marfa ni s-a făcut praf, ne-au ținut fără geamuri, în frig, vreo 3-4 săptămâni. Aruncam marfa, ce să facem cu ea?! Noi am lucrat, trebuia să vindem, dar nici nu intra nimeni să cumpere! -7 grade știu că a fost într-o zi, iooi! Atunci știu că a înghețat tot aici! Aici mereu sunt foarte puțini oameni, oricum nu e aglomerație!”, a povestit o comerciantă astăzi, pentru Ziar de Cluj.

Dacă, în noiembrie, guwernerul incompetent a considerat că e vital, în lupta cu pandemia, să ia asemenea măsuri barbare, să țină comercianții în hale fără pereți, pe ger năprasnic, acum, primăvara, la temperaturi plăcute, cu plus, la o incidență similară a ratei de infectare, geamurile și pereții piețelor nu mai sunt o problemă.

Astăzi, 30 martie, rata de incidență în județul Cluj este de 5,90, în Cluj-Napoca de 7,14, iar în București 7,02.

În 9 noiembrie 2020, rata de incidență în județul Cluj era de 6,34, în Cluj-Napoca de 7,49, iar în București 5,14.

La o rată a incidenței mai mică în Capitală, similară la Cluj, al doilea oraș al țării, guwernerul a decis în noiembrie vandalizarea piețelor închise, pentru ca piețarii să stea în aer liber și geros, să nu le dea covidul târcoale.

Patru luni mai târziu, piețele închise nu mai sunt considerate covidărie, geamurile au fost remontate, iar guwernerul a închis sălile de fitness.

Peste patru luni, nici acestea nu vor mai fi considerate probabil o problemă (la o incidență similară) și altor businessuri și activități le va veni rândul să fie închise. Pentru că experimentul inuman, de sabotare de către stat a propriei economii, a vieții propriilor cetățeni, trebuie să continue și să le fie aplicat tuturor. Nimeni nu trebuie să scape nefalimentat ca business, ca fizic și ca moral, de prostia guwernerului liberal.

Așa se desfășoară în România lupta cu noul coronavirus! Cu măsuri luate ca la piață, pe genunchi, cu măsuri care frizează prostia și ridicolul. Care întotdeauna ne sunt prezentate ca fiind necesare, absolut justificate, în momentul luării lor, dar care se dovedesc mai apoi ineficiente, inutile, și dispar ca măgarul în ceață, în noianul prostiilor guwernamentale de pandemie.

Să ne ferească Dumnezeu de guwerner și de virusul pandemic, să ne păzim fiecare pielea, fiindcă cei care ne conduc fac totul numai ca să ne-o pună-n băț!

Adauga comentariu