Necategorizat

Proprietatile curative ale apei

Exista putine substante in lume care sa aiba adunate la un loc atatea proprietati curative ca si apa. Oricine are de-a face cu bolnavi ar trebui sa recurga la hidroterapie pentru a-i da din nou sanatate pacientului. Hidroterapia sau tratamentul cu apa nu este un panaceu universal, dar nimic nu poate egala apa ca diversitate a domeniilor de aplicare in privinta efectelor fiziologice pe care le produce, a lipsei de efecte secundare nedorite si a pretului.

 

Principalele proprietati terapeutice ale apei sunt:

 

Efect sedativ. Sedativele tind sa diminueze activitatea cardiaca. Afecteaza centrii nervosi care controleaza functionarea inimii, iar rezultatul este adesea imprevizibil sau daunator. Corect utilizata, apa este un sedativ mult mai eficient si rareori are efecte secundare nedorite. O baie calda va linisti si relaxa orice persoana nervoasa, invariabil inducandu-i un somn odihnitor.

 

Efect antipiretic. Niciun medicament nu este capabil sa reduca temperatura corpului la fel de repede, eficace si fara riscuri ca si apa. Pulsul poate fi scazut  cu 20-40 batai pe minut cu ajutorul unei bai reci. Pentru scaderea temperaturii vom folosi apa la cel mult 36,5º C.

 

Efect analgezic. Medicamentele analgezice reduc sensibilitatea nervilor, disipand astfel durerea. Prisnitele fierbinti reusesc sa aduca usurarea chiar si atunci cand medicamentele au dat gres.

 

Efect anticonvulsiv. Apa nu are rival pentru relaxarea spasmelor musculare, linistirea pacientilor cu convulsii.

 

Efect astringent. Toti medicii cunosc faptul ca apa rece opreste hemeoragiile.

 

Efect laxativ. Excesul de apa curata este cel mai bun remediu pentru constipatii, dar nu produce efectele secundare sau simptomele violente care apar dupa utilizarea purgativelor.

 

Efect de eliminare. Apa este agentul perfect pentru eliminare. Dizolva toxinele produse de organism si elementele straine ajunse in sange, ajutand la eliminarea lor prin urina, fecale, transpiratie si plamani.

 

Efect diaforeic (provoaca transpiratia). Apa poate fi utilizata pentru a declansa o transpiratie abundenta.

 

Efect de curatare a sangelui. Multa vreme, mercurul a fost considerat singurul capabil sa curete sangele. Dar a fost detronat de apa. Singurul lucru pe care-l realizeaza mercurul este distrugerea celulelor sangelui. Apa nu numai ca protejeaza aceste celule, dar dizolva si elimina reziduurile toxice si fluidizeaza circulatia.

 

Efect tonic. Corect folosita, apa stimuleaza rapid activitatile vitale si restaureaza tonusul normal al organismului. Efectul tonic al unei bai reci este binecunoscut tuturor.

 

Efect de stimulare. Un stimulent actioneaza prin impulsionarea functiilor vitale dincolo de valorile lor normale. O scurta baie fierbinte, de maximum 5 minute, este un stimulent excelent. Circulatia este accelerata iar pulsul poate creste de la 70 batai / minut la 150 / minut, in numai 15 minute. Baile fierbinti cu durate mai mari provoaca relaxare si chiar o stare de slabiciune sau epuizare. Baile reci, de scurta durata, au de asemenea un efect stimulant si tonic.

 

Efect revulsiv (deviator). Tratamentul cu apa poate indeparta sangele dintr-o anumita parte a corpului, sporind circulatia in alta zona. Este una dintre cele mai importante proprietati ale apei. Niciun preparat farmaceutic nu poate intrece in eficienta si siguranta actiunea apei.

 

 

Efect emetic. Cateva pahare de apa calduta, provoaca varsaturi, eliminandu-se alimentele stricate sau toxice ingerate anterior.

 

 

Efect diuretic. Cu cat bem mai multa apa, cu atat vom urina mai abundent si vom elimina mai multe toxine cu aceasta ocazie.

 

Efect expectorant. Compresele fierbinti aplicate pe piept, desprind secretiile din caile respiratorii, usurand expectorarea lor.

 

Daca procedurile hidroterapeutice sunt aplicate corect si combinate cu alte remedii naturale – exercitiul fizic, dieta sanatoasa, aer proaspat, soare, odihna si incredere in puterea divina – rezultatele vor fi surprinzatoare pentru cei bolnavi.

 

.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *