Proprietarii Viva City Residence, spaniolii de la Vires Construct, au făcut profit de 1,5 milioane euro în 2019. În Cluj-Napoca au construit sute de locuințe

Vires Construct Cluj-Napoca, parte a Grupo Herce, a construit mult în ultimii ani și a reușit să crească rapid din 2013, anul înfiinţării până acum. Compania de construcții are capital exclusiv spaniol. Unul dintre cele mai cunoscute proiecte ale Vires Construct este Viva City Residence Cluj-Napoca.

Vires Construct a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de peste 7,5 milioane euro, cea mai mare din 2013, anul înființării până în 2019. În urmă cu doi ani, veniturile totale au fost de aproape 4,5 milioane euro, în creștere cu 600 mii euro față de anul 2017. În primul an de activitate, compania a avut o cifră de afaceri de 49 mii euro.

În ceea ce privește profitul, Vires Construct a stat bine în fiecare an, cu excepția lui 2013, când a avut pierderi de 23.900 euro. În 2019, compania a declarat un profit net de aproape 1,5 milioane euro, față de 487 mii euro în 2018 și 174 mii euro în 2017. În 2016, Vires Constructi a avut cel mai mare profit de la înfiinţare, mai exact 2,1 milioane euro.

În 2018 și 2019, Vires Construct a avut un număr mediu de 10 angajați. În perioada 2013 – 2017, compania a avut între 4 și 6 salariați.

Vires Construct este deținută de Hermanos Rubio Grupo Constructor Herce S.L.U. Spania și administrată de Manuel Amancio Barreiro Rojo.

Potrivit site-ului companiei, în 2005, grupul de societăți Grupo Herce finaliza cu succes primul său proiect internațional - construirea unei clădiri de apartamente în New York: 17 etaje care găzduiesc locuințe de lux într-o locație privilegiată, în inima Manhattan-ului, la câțiva metri de Fifth Avenue. Succesul acestei operațiuni a constituit rațiunea din spatele extinderii internaționale a societății și în alte țări, în special America de Sud și Europa de Est.

În urma analizării pieței din România și observând imensul potențial al acesteia, Grupo Herce a ales Cluj-Napoca pentru a-și demara activitățile și a înființat societatea Vires Construct. Personalul societății este în majoritate român, la fel ca și echipa de conducere, dat fiind că Vires Construct este o societate deja înființată în România capabilă să ducă la capăt orice proiect de construcție. De asemenea, are un important avantaj competitiv, având mai bine de treizeci de ani de experiență dați de calitatea de membru al Grupo Herce.

Compania are deja la activ peste 6.000 de locuințe construite (locuințe supraetajate la case, pentru o singură familie sau duplex, din toate varietățile posibile - locuințe de lux, de preț mediu, locuințe sociale etc.), din care 300 deja finalizate în Cluj-Napoca.

Firma are în portofoliu și fabrici, stații de epurare, parcări, poligoane industriale, centre comerciale, centre sportive, stadioane de fotbal, hoteluri sau centre socio-sanitare.

Adauga comentariu