Proprietarii de restaurante și hoteluri nu mai suportă pandemia: „Deconectați acest domeniu de rata de incidență!”. Încă o închidere totală va pune industria HoReCa de tot la pământ

Reprezentanții industriei HoReCa au transmis o scrisoare deschisă prin care cer autorităților să revizuiască actualele condiții impuse hotelurilor, restaurantelor și cafenenelor. În caz contract, totul se va duce de râpă. Patronii localurilor și hotelurilor consideră că ar fi suficient ca certificatul verde să condiționeze intrarea clienților în restaurante. De asemenea, potrivit acestora, nu există studii care să arate existența vreunei legături între creșterea cazurilor de COVID-19 și menținerea deschisă a localurilor și hotelurilor.

Redăm mai jos cele mai relevante aspecte din scrisoarea deschisă a reprezentanților industriei HoReCa Cluj:

E nevoie să o spunem încă o data – HORECA A FOST ȘI ESTE CEA MAI AFECTATĂ INDUSTRIE DE PESTE 1 AN ȘI JUMĂTATE! Am fost decimați, forța de muncă a dispărut efectiv, criza personalului ne amenință afacerile mai rău decât cea financiară. Oamenii sunt confuzi, speriați și nu mai au speranță în promisiunile de sprijin.

Suntem puși la colț din responsabilitatea unor politicieni ce par să nu înțeleagă cum funcționează economia și mecanismele ei. Asistăm nu doar la evenimente care sfidează măsurile de siguranță, ci și la legi votate de politicieni parcă numai pentru ei. Este anormal ca o țară întreagă să amâne nedefinit evenimente importante și să închidă afaceri din neglijența și abuzul de putere a câtorva.

Cerem să ne putem ține afacerile deschise, să putem plăti încă salarii angajaților greu încercați, nu avem resurse pentru reinventare de business dacă suntem închiși.

Suntem indignați de măsurile anunțate ce presupun din nou închiderea activității operatorilor după pragul de 6/1000. Este inadmisibil să acceptăm încă o închidere completă a restaurantelor și anulări de evenimente de ultim moment!

Industria Ospitalității nu mai poate încasa alte lovituri fără să riposteze. Dacă regulile jocului se schimbă, poate e timpul pentru HORECA să arunce instrucțiunile pe geam și să acționăm după cum ne dictează rațiunea rămasă. S-au promis măsuri compensatorii, din care s-a dat foarte puțin din cele asumate. Restricțiile anunțate par fără logică și s-a creat un haos periculos, nu avem nevoie doar să pară că fac ceva, avem nevoie de promisiuni respectate și reguli clare.

Dată fiind implementarea certificatului digital, cerem o revizuire urgentă a restricțiilor. Primordial și esențial este să lăsați HORECA să funcționeze. Pe baza certificatului verde, să se poată intra la restaurante, cafenele, baruri și evenimente, fără să existe vreo corelare cu rata de incidență. Deconectați acest domeniu de rata de incidență. Pe lângă faptul că, în continuare, nu există studii concrete care să demonstreze vreo legătură între funcționarea restaurantelor și creșterea cazurilor de îmbolnăvire, avem iată acum un filtru decisiv, certificatul digital.

Procesele inițiate de HORA la Tribunalul București împotriva deciziilor CMSU, precum și cel intentat la Curtea de Apel București, împotriva HG, înaintează. Suntem determinați să inițiem și altele și nu ne vom lăsa închiși din nou fără să luăm măsuri.

Încetați să mai sfidați o industrie care nu mai poate duce închiderea totală a activității, prin acțiuni care arată că vă pasă doar de propria imagine. Nu putem fi noi vinovați pentru iresponsabilitatea unor politicieni preocupați de alte subiecte decât cele acute și reale.

Misiunea noastră rămâne aceeași, de a apăra interesele industriei de ospitalitate și de a fi un sprijin pentru antreprenorii din domeniu, care în această perioadă de confuzie generală, au nevoie de ghidaj și de o comunitate puternică.

sursa foto: thenewsminute.com

Adauga comentariu