PropertyBook, primul motor de cautare a anunturilor imobiliare din Romania

Internetul abunda de portaluri si site-uri ale agentiilor imobiliare, dar pana acum nimeni nu a realizat un motor de cautare dedicat anunturilor de vanzari, cumparari si inchirieri de proprietati. Horea Gligan si Lucian Voju sunt cei care au facut functional acest concept nou in Romania.

Vizitatorul are avantajul de a cauta simultan si in timp real in toate bazele de date ale agentiilor imobiliare partenere. PropertyBook redirectioneaza, practic, vizitatorii catre site-ul agentiei, unde acestia au acces la toata baza de date. In acest moment, sunt aproximativ 65.000 de anunțuri active, din toate zonele tarii. Pe fiecare zona cautata este afisata si media preturilor imobilelor, cat si trendul acestora pe ultimele 6 luni. 

Anunturile se preiau si se actualizeaza zilnic, in mod automat, nefiind nevoie ca agentiile sa aloce un om care sa adauge, modifice sau sa stearga continut. Numarul anunturilor preluate nu este limitat.

Serviciile pot fi testate gratuit pentru 2 luni, iar monitorizarea rezultatelor poate fi facuta prin raportul de trafic trimis de PropertyBook, prin contul de Google Analytics sau direct din serverul agentiei.

Un alt serviciu oferit gratuit agentiilor partenere este posibilitatea de a afisa pe site-ul lor punctele de interes si evolutia preturilor medii. Punctele de interes sunt obiective (scoli, spitale, supermarket-uri) de care ar putea fi interesati potentialii clienti.

Agentiile platesc in functie de numarul de anunturi vizualizate prin intermediul motorului de cautare.

Variabilele la filtrari sunt: tipul de tranzactie (cumparare, inchiriere, vanzare sau executare silita), tipul de proprietate (casa, teren, apartament, spatiu comercial, depozit), sortare dupa pret, dupa zona, dupa suprafata si dupa numarul de camere.

„Cererea e mare si intentionam sa extindem, in curand, serviciul si in afara tarii”, spune Lucian Voju, unul dintre administratorii PropertyBook. 

 

Adauga comentariu