Propagandă de 5 lulele propagată de boschetarii presei clujene: Primăria vrea să tripleze tariful de parcare din 2019. Că cică 382 de înmulțit cu 5 este muuuult mai mic decât 108 de înmulțit cu 5

Un singur parking a fost capabilă incapabila administrație Boc să dea clujenilor în 14 ani de promisiuni. Și nici măcar prost conceputul parking din curtea clădirii Primăriei nu ar fi fost construit dacă nu se ambiționa Sorin Apostu. De altfel tot ceea cu ce se laudă (și este lăudat, iar Boc nu zice nici pâs că nu-și arogă merite ce nu-i aparțin) a fost făcut de Apostu. Șpăgar, șpăgar, dar și gospodar: Parcul Central, Parkingul din Centru (unicul), primul Parking din Mănăștur (multă vreme, singurul), remodernizare Bulevardul Eroilor, remodernizare Piața Unirii, pietonala Canalul Morii șamd. Emil Boc construiește numai din vorbe.

Unde sunt parkingurile din Piața Mihai Viteazul, din Piața Cipariu șamd, Clădirea Filarmonicii, pasajele sub sau supraterane șamd? În vorbe mitraliate în vânt, acolo sunt.

Deci, după ce că e un neputincios, înconjurat de alți neputincioși aleși pe criterii de gudureală, Emil Boc vrea acum să taie prin preț accesul la unicul Parking din zona centrală. Dar minte ca o servitoare (el, sau unu gudurău de-al său) cu privire la motive. Cică acesta (parkingul) generează, anual, aproape aceleași venituri cât încasează administrația locală dintr-o parcare de aproape patru ori mai mică din buricul târgului. Cel puțin așa au înghițit nada profesioniștii presei clujene, fără să coreleze cu prețurile crescute la acele parcări – crescute tocmai cu scopul declarat de către municipalitate de a obliga clujenii să-și parcheze mașinile în parkingul în care, acum numai trei ani, nu prea se parca. Și să judece – dar de ce să judece, ei sunt profesioniștii preluării comunicatelor ca atare! Să judece că adevăratul scop al creșterii preșurilor este descurajarea venitului cu mașina în Centru, că această administrație, la fel de incapabilă și de coruptă ca una comunistă, nu are alte soluții de trafic și să repare ce au stricat când au dat pe para-ndărăt certificate de urbanism tramsformând împrejurimile acestuia în dormitoare.

Să se întrebe, cum lipsa lor de neuroni să încaseze municipalitatea mai puțini bani pe parkingul care conține 382 de locuri de parcare la 5 lei/oră/mașină, decât pe o parcare de patru ori mai mică din buricul târgului la același tarif? Dar care e, băi, papagali de presă cu plecăciuni la portofele, parcarea aceea din buricul târgului care conține 382 : 4 = aproximativ 96 de locuri? Băi, boschetari de presă, în Piața Unirii sunt 108 locuri de parcare taxate cu 5 lei pe oră. De când, matematica ei de viață, 382 de înmulțit cu 5 este mai mic decât 108 de înmulțit cu 5? E mai mare, repetenți mintal, și dacă 382 rămâne de înmulțit cu 5, iar 108 se înmulțește cu 7. Mult mai mare. Nerușinații din municipalitate nu încasează dein parkingul din curtea lor cât ar trebui să încaseze din cauză că se comportă cu el ca și cum dacă e în curtea lor e numai al lor, nu public - și-și țin mașinile acolo pe gratis. Și nu fac nimic să atragă mașinile clujenilor acolo. Dacă scumpesc, le atrag mai tare?

(Nici nu are rost să mai continui, de mai bine de un deceniu afirm că APPC este asocierea funcționarilor de presă, că avem de-a face doar cu niște boschetari de presă, nu cu jurnaliști. Cu niște fomiști și atât, nu cu niște profesioniști. Mi-e jenă că am crezut acum vreo doi ani că se poate schimba ceva în borfășia asta de presă și că, împreună de mulți alții, mi-am depus cerere de aderare. Noroc că japițele tot japițe rămân și, să nu cumva să li se ia conducerea borfășiei de pe mână, ne-au refuzat candidaturile.)

Primăria lui Boc are nevoie de soluții să-și rezolve cumva neputința de a rezolva problemele de trafic pe care lăcomia lor le-a creat. Sau pur și simplu are nevoie de bani (nici nu mai contează pentru ce: pentru sinecurile falimentare ale PNL, pentru plimbările prin lume ale pițiponcului Ovidiu Câmpean, nu contează) -, așa că vrea să ceară 7 lei pe oră de la anul și în UNICUL (da, Maestre, UNICUL) parking din zonă, în loc de 5 lei. Că așa crește tariful în zona I a orașului, nu că ar câștiga mai puțin cum le-a aruncat propagandă să o lingă de pe jos profesioniștii presei clujene.

Învățați-vă, bă, să ziceți adevărul, că nu toată lumea bubuie de lăcomie să vă accepte minciunile ca cei care vă ling portofelele!

Adauga comentariu