Promisiuni electorale? Patru străzi vor fi modernizate, cândva anul acesta. Dacă nu, poate la anu’ (și la mulți ani)

Sacul cu promisiuni nu mai are fund în birourile Primăriei Cluj-Napoca, iar primarul și viceprimarii trăiesc în prezent viitorul. Nu este zi lăsată de la bunul Boc în care să nu se audă din spatele unui microfon al vreunui post de radio prietenos ba că se vor construi parkinguri, ba că se va face centura metropolitană, ba că vom avea străzi smart, ba că se vor asfalta străzi. Să rămânem puțin la asfaltul lipsă de pe unele străzi. Ieri, viceprimarul Dan Tarcea a enumerat patru străzi mai mult sau mai puțin mari și late care, ați ghicit, vor fi asfaltate. Când? Anul ăsta cândva. Dacă nu acum, la anu’ (și la mulți ani) când oricum va fi an electoral și deh, trebuie să miște ceva „catindații” să fie mulțumiți clujenii că s-au făcut lucruri frumoase pentru oraș. 

Dan Tarcea a vorbit despre Valea Fânațelor, Mozart, Badea Cârțan și Depoului. Toate aceste patru străzi sunt de mulți ani într-o stare deplorabilă. Ziar de Cluj a scris despre fiecare în parte, a vorbit cu oamenii, care pe lângă taxele și impozitele locale mai plătesc bani „frumoși” și pentru repararea mașinilor cu care vrând nevrând dau în gropi.

Potrivit viceprimarului PNL, pe Valea Fânaţelor deja se intervine pentru reparaţii și în luna mai ar urma să înceapă lucrările pe un flintic din această stradă. 

“Avem în proiect şi modernizarea străzii, să asfaltăm pe o porţiune de aproximativ 900 metri, până unde există şi canalizare, primăria va face trotuare şi canalizare pluvială, estimez că în luna mai vom putea începe lucrările”, a spus Tarcea.  

Tot cam pe atunci, ar trebui să se audă muzica utilajelor și pe strada Mozart. 

“Acum este în proces ce cadastrare, estimez că în a doua jumătate a anului vom avea şi autorizaţia de construire şi vom putea intra în modernizare. Discutăm de o distanţă de 500-600 de metri”, a afirmat viceprimarul.  

Badea Cârțan și Depoului au ajuns cu greu în proprietatea Primăriei. Abia după îndelungi insistențe și cereri din partea fostului consilier local PNL, Ioan Bîldea, au fost înaintate documente către Compania Națională de Căi Ferate CFR pentru trecerea celor două străzi din proprietatea CFR la Primărie. Abia anul trecut, s-a reușit acest lucru. 

“Acum se intervine "pentru a nu-şi rupe oamenii maşinile", urmând ca în a doua jumătate a anului să existe o autoizaţie de construire şi să înceapă efectic asfaltarea acestor străzi”, a mai declarat Tarcea.

Adauga comentariu