Promisiuni de campanie: Creșa promisă de Șulea în 2016 va fi gata odată cu Centura de Sud Florești

„Urbanizarea” comunei Florești avansează prin intermediul noilor promisiuni lansate de primarul Horia Șulea, de această dată, în privința construcției de noi creșe. După ce în campania electorală din 2016, același primar anunța că Centura de Sud Florești va fi data în folosință în termen de 6 luni, acum acesta propune noi termene pentru realizarea creșelor. 

Pentru început, câteva bazaconii:

„Legat de urbanizare: având în vedere faptul că Floreștiul, dintr-un sat tradițional românesc a devenit pe parcursul a 10-15 ani, localitate care ar putea să fie, mă rog, la nivel de localitate urbană în România, am susținut, susțin și voi susține în continuare ideea că, încă, Floreștiul mai trebuie să rămână localitate rurală, având în vedere faptul că bună parte dintre banii europeni au venit și vor veni în continuare spre zona rurală”, a declarat primarul satului Florești, Horia Șulea, în cadrul unei emisiuni. 

În lipsa altor realizări notabile, comuna Florești se apopie de un moment cu adevărat istoric: prima creșă pe care administrația locală din Florești o construiește. Dacă această creșă va putea fi și frecventabilă, rămâne de văzut. 

Finanțarea pentru prima creșă din Florești a fost semnată la finalul lunii decembrie 2016:

"Am semnat astăzi finanţarea via AFIR pentru CREŞA din Cetatea Fetei, care va avea peste 100 de locuri. Urmează licitaţia pentru execuţie", scria atunci Horia Şulea, pe pagina sa de socializare.

De altfel, deficitul de locuri în creșe, sau mai precis lipsa creșelor din Florești, i-a determinat pe părinții din această localitate să-și înscrie copiii la creșele din municipiul Cluj-Napoca, după ce și-au făcut în prealabil buletin de Cluj. 

CITEȘTE ȘI: S-a semnat finanţarea pentru creşa din Cetatea Fetei

Această situație a generat nemulțumirea părinților din municipiul Cluj-Napoca, care s-au trezit că nu mai au loc în creșele de stat pentru propriii copii. În vara anului trecut, un număr de 905 copii nu au avut loc în cele 15 creșe din oraș.

CITEȘTE ȘI: Soluția lui Boc pentru sutele de copii care nu au loc în creșe: le dă bani să meargă la privat

Ulterior a fost adoptat un nou regulament de înscriere în creșă, considerat discriminatoriu de către părinți. Mai exact, familiile care au o vechime mai mare în Cluj-Napoca vor avea întâietate la înscrierea în creșe față de familiile mutate recent în oraș. 

S-au scurs peste doi ani de la anunțul privind semnarea contractului de finanțare pentru prima creșă din Florești, iar Horia Șulea anunță noi termene de finalizare:

„Creșa va avea 200 de locuri, termenul contractual de finalizare este 1 septembrie. Eu tare mi-aș dori ca pe 1 iunie să fie gata, dar și 1 septembrie este bine.

Deci, construcția este într-o fază finală de finalizare, finalizare în sensul în care se lucrează deja la retușuri și finisaje, acum se așteaptă mobilierul ca să poată fi montat. 

În ceea ce privește școala, spre marea mea surpriză și bucurie, lucrurile merg foarte bine în ultima perioadă. Este o instituție școlară cu 46 de săli de clasă și patru laboratoare. Deci, cu alte cuvinte, cu 50 de săli. Acuma, ce va fi, vom vedea. Cert este un lucru, anul viitor nu vom putea obține personalitate juridică separată pentru această instituție școlară și eu zic că va funcționa în subordinea școlii gimnaziale „Gheorghe Șincai”, anul viitor”, a mai adăugat primarul satului Florești, Horia Șulea. 

Comuna Florești, aflată în fază avansată de „urbanizare”, este în continuare lipsită de Centura de Sud, atât de necesară pentru fluidizarea traficului. 

CITEȘTE ȘI: Cum a mințit Șulea în 2016 că în 6 luni e gata Centura de Sud Florești și a început lucrările fără exproprieri. Acum plătește avocat să rezolve problemele cu terenurile

În plin an electoral, primarul Horia Șulea încearcă să recupereze din investițiile promise și încă nerealizate, propunând noi termene pentru proiectele majore din comună. 

Pentru final, vă mai oferim o frază întortocheată, drept deliciu:

„Fiind un liberal pursânge, chiar doctrinar pot să zic, niciodată nu mi-am propus ca bugetul local să se bazeze sau să se formeze în majoritate pe impozitele și taxele care vin de la populație. Eu am orientare clară din acest punct de vedere: atragerea de investiții în Florești…”   Horia Șulea

 

 

Adauga comentariu