Proiectul sediului Filarmonicii a murit. Să fie Centru de Artă Contemporană

Încă din primul său mandat, primarul Emil Boc a promis că pe amplasamentul de pe Bulevardul 21 Decembrie, nr. 106, va fi construit Centrul Cultural Transilvania, unde urma să fie și sediul Filarmonicii clujene. 12 ani mai târziu, promisiunile primarului de valorificare a spațiului amintit continuă să aibă legătură cu arta. Doar că de această dată Primăria încearcă o variantă low cost pentru a da o utilitate terenului.

Administratorii orașului vor acum să construiască un Centru de Artă Contemporană, pe aceeași locație pe care în urmă cu mai bine de un deceniu urma să fie ridicat sediul în care să funcționeze Filarmonica și Academia de Muzică Gheorghe Dima. 

Proiectul în valoare de 50 de milioane de euro a rămas însă pe butuci, iar pe teren a răsărit o parcare. Astfel, Centrul Cultural Transilvania a rămas doar un proiect rătăcit într-un sertar, din cauza dezinteresului investitorilor privați, a lipsei de implicare a autorităților locale și mai ales a lipsei fondurilor.

Rămâne de văzut dacă noul proiect se va realiza până la finalul mandatului lui Boc sau va rămâne o altă promisiune neonorată a primarului. 

Adauga comentariu