Proiectul revigorării handbalului masculin clujean a pornit la drum: „Acum vrem să reconstruim, peste trei ani să promovăm”

Echipa de handbal masculin Universitatea Cluj a intrat într-o nouă eră, una care ar trebui să ducă la o promovare în Liga Naţională peste trei ani.

Până atunci, noul antrenor al formaţiei aflate acum în Divizia A, Alexandru Cucuiet, are drept obiectiv în viitorul sezon reconstrucţia unei echipe care se va baza, aproape în totalitate, pe studenţi ai facultăţilor clujene. De altfel, clubul sportiv „U” Cluj a şi semnat, în luna iulie, un parteneriat cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a UBB Cluj, prin care se încearcă revigorarea handbalului masculin.

„Îmi pare bine că fac parte din acest proiect. Vrem să reconstruim o echipă în acest sezon, să ne bazăm pe un nucleu, anul următor să încercăm să lucrăm foarte intens pe acest nucleu, iar în al treilea an să încercăm promovarea. Ştiu că e mult de muncă, mai ales din punct de vedere al lotului, pentru că ne-au sosit acum nouă jucători tineri, majoritatea au venit la facultate, şi încercăm să ne bazăm pe ei şi pe jucătorii cu experienţă din anii trecuţi. Vrem să construim o echipă şi să ne ducem rezultatul la bun sfârşit, adică să promovăm”, a declarat noul tehnician al formaţiei clujene.

Preşedintele Universităţii Cluj, Alexandru Gherman, a făcut un apel şi la comunitatea oamenilor de afaceri din Cluj să vină lângă echipa ardeleană, mai ales că handbalul masculin a suferit un „restart” în acest an.

„Ne propunem un proiect nou, pe trei ani, format din studenţi care doresc să facă şi o facultate, dar şi handbal. Avem 22 de jucători în lot, cel mai vârstnic având 22 de ani, şi ne dorim linişte, comunicare, colaborare cu mediul de afaceri din Cluj, de altfel chiar aşteptăm sponsori lângă echipă şi suntem deschişi şi dorim să fim ajutaţi din toate părţile. Vrem să promovăm peste trei ani, dar anul acesta vrem doar să reconstruim, să vedem pe ce ne bazăm, care e punctul de plecare”, a precizat şi oficialul clubului clujean.

Lângă noua echipă de handbal masculin a clubului au mai venit directorul sportiv Radu Marc şi kinetoterapeutul Emil Cipicigan. De menţionat şi că primele jocuri amicale ale lui „U” Cluj vor fi joi şi vineri în Sala Sporturilor „Horia Demian”, împotriva celor de la CSM Oradea, mâine de la ora 18:30, în timp ce vineri de la ora 10:00.

Adauga comentariu