Proiectul lui Boc pentru bone s-a dus pe apa Someșului. Nimeni nu e interesat să fie bonă cu diplomă

Proiectul lui Emil Boc prin care Primăria oferă 700 lei pe lună sprijin pentru familiile care angajează bone nu funcționează din simplul motiv că nicio persoană nu dorește să urmeze un curs de 120 de ore în urma căruia primește un certificat de bonă autorizată. În Cluj-Napoca există însă multe persoane care lucrează ca bone, dar nu sunt angajate legal.

Primarul Emil Boc a declarat, vineri, că Primăria a organizat cursuri pentru bone în colaborare cu Agenția Județeană de Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Cluj, dar nu există deloc cerere. Astfel stând lucrurile, Primăria nu poate oferi sprijin financiar.

„Nu sunt bone și noi am tot pregătit cu ajutorul AJOFM posibilitatea aceasta ca persoanele interesate să facă un curs de 120 de ore pentru a putea primi acest sprijin financiar persoanele care angajează bone. Dar nu prea sunt interesate persoanele. Și atunci dacă nu există persoane, este foarte greu să găsească pe piață. Noi avem banii prinși în continuare în buget pentru a da sprijinul pentru bone, dar solicitările nu sunt foarte multe datorită faptului că cei care prestează aceste activități nu le fac în forma aceasta instituțională, organizată, adică să facă acel curs cerut de lege pentru ca apoi să poți fi angajat cu contract de muncă, să fii plătit, să primești sprijinul acesta de până la 700 lei din partea Primăriei pentru ajutor la bonă. De aceea, cei care aud sper să îi convingă pe cei care pot să facă acest lucru, că 120 de ore de curs nu este sfârșitul lumii. Se pot face profesionist și în câteva săptămâni să ai acest certificat care să îți permită practicarea oficială a meseriei de bonă”, a declarat Emil Boc, într-o emisiune online.

Proiectul privind ajutorul pentru bone a fost lansat în contextul în care în Cluj-Napoca nu sunt suficiente locuri în creșe. Deficitul este de aproximativ 1000 de locuri, iar șanse să se construiască rapid creșe sunt minime.

Adauga comentariu