Proiectul eșuat de modernizare a Podului Porțelanului nu reprezintă „o vină subiectivă”, potrivit autorităților. Emil Boc: „În derularea proiectului apar probleme complexe”

Ratarea modernizării Podului Porțelanului nu pare să fie asumată de autorități. Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca apreciază drept firească blocarea lucrărilor la acest obiectiv de investiție, în condițiile în care unele proiecte implică depășirea unor „probleme complexe”

Întrebat în privința realizărilor instituției pe care o coordonează, dar și a eșecurilor aferente anului 2021, referindu-se la Podul Porțelanului, edilul Emil Boc a declarat: 

„Acolo e o chestiune, care, repet, nu este o vină subiectivă, că cineva nu își face treaba. Pur și simplu în derularea proiectului apar probleme complexe.

Ca orice lucrare… la un anumit număr de lucrări îți apar și lucrări care pot să îți pună probleme.

Nu a fost o chestiune că cineva nu a vrut și nu a putut.

Acolo pur și simplu trebuie soluții care să asigure stabilitatea podului, având în vedere zăcămintele de sare care au fost descoperite acolo.

Asta este realitatea”, a răspuns primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții telefonice la un post local de radio. 

Lucrările la Podul Porțelanului, din cartierul Iris, au început în luna Aprilie a anului 2019 și nu s-au încheiat nici până în prezent, chiar dacă ar fi trebuit să avem deja un nou pod în zonă după un șantier de 12 luni.

Podul Porțelanului a fost închis circulației pentru lucrările de modernizare, care urmau a se efectua conform unei documentații tehnice întocmite în urmă cu mai bine de 5 ani.

La o distanță de 8 luni de la începerea lucrărilor, la baza noului pod rutier s-a descoperit o pungă de sare, aspecte ce ar fi trebuit relevate încă din 2015, în baza studiilor geotehnice.

Studiile geotehnice au fost realizate prost, iar podul a fost închis în 2019, mai bine de jumătate de an, efectiv degeaba.

În 18 decembrie 2019, vechiul pod Porțelanului, „reabilitat”, a fost redeschis.

După o „reabilitare” întocmită ardelenește, autoritățile caută noi soluții tehnice, însă pe alți bani. 

Deocamdată, proiectul de re-modernizare a Podului Porțelanului nu figurează în lista proiectelor prioritare ale municipiului Cluj-Napoca publicată pe site-ul Primăriei.  

CITEȘTE ȘI: În Clujul anului 2022, pe podul „modernizat” Porțelanului se circulă printre gropi și stabilopozi, ca la sat

Adauga comentariu