Proiectul de suflet al primarului Boc, un esec

In fiecare toamna si primavara primarul Emil Boc se pozeaza alaturi de parinti si copii la plantarea copacilor in parcurile clujene in cadrul programului “de suflet”  Un copil un arbore. Reluat in 2012, in cel de-al treilea mandat al lui Boc programul prevede plantarea unui copac pentru fiecare nou-nascut al Clujului. Din pacate, dupa momentul festiv al plantarii copacii sunt uitati de toti, prin urmare, in lipsa ingrijirii corespunzatoare, multi dintre ei se usuca.

Dupa cum am aratat si cu alte ocazii, nimanui nu ii mai pasa de soarta arborilor plantati, acestia se usuca in mai toate cartierele orasului.

Este pacat sa nu se inlocuiasca, daca tot nu s-au prins dupa plantare. E aiurea sa stea niste bete pe care s-au agatat numele unor copii”, ne-a spus un cititor care a fotografiat arborii uscati de pe aleea Slanic din cartierul Gheorgheni.

In aceasta primavara, in luna aprilie, s-au plantat 160 de arbori in cartierele orasului.

Noi monitorizam arborii si ii inlocuim acolo unde este cazul. Sunt, insa, specii care inverzesc mai greu, precum este catalpa”, au precizat reprezentantii Primariei.

De furnizarea materialului dendrofloricol necesar in oras se ocupa Serflor, Paul Flowers si Sod Silva Group, cei care au castigat licitatia in 2013. S-a incheiat un acord cadru valabil patru ani, in valoare de 2 milioane de lei.

La finalul anului trecut Primaria a cumparat peste 1.000 de placute, care se leaga de copaceii plantati. Firma Nitra Vision este cea care a luat prin achizitie directa contractul de 1.900 de lei pentru placute, la mai putin de jumatate din pretul estimat de Primarie.

Adauga comentariu