Proiectul de reabilitare al Pietei Garii a dus la desfiintarea locurilor de parcare din zona. Riveranii cer primariei construirea unui parking

Locuitorii din zona garii reclama faptul ca mai multe parcari au fost desfiintate, ca urmare a proiectului de reamenajare a pietei din fata Garii Cluj-Napoca, motiv pentru care le este din ce in ce mai dificil sa isi gaseasca loc pentru masini, peste noapte. Ca solutie la desfiintarea parcarilor, cetatenii solicita administratiei locale sa aiba in vedere, intr-un viitor cat mai apropiat, construirea unui parking subteran in parteneriat cu CFR-ul, astfel incat sa se creeze o zona intermodala pentru cei care vin in Cluj-Napoca dinspre Baciu sau Chinteni. 

Viziunea primariei, atunci cand vine vorba de locurile de parcare din oras, pare a fi depasita. De dragul unor trotuare cat mai largi, pavate cu granit de cinci ori mai scump decat asfaltul, in mai multe zone ale orasului primaria a desfiintat zeci de locuri de parcare, creand astfel mai mult spatiu pietonilor. Astfel, dupa ce pe strada Baritiu, de la un numar de 50 de locui de parcare s-a ajuns la aproximativ 20, reamenajarea Pietei Garii a dus inca de anul trecut la disparitia mai multor locuri de parcare de pe starda Craiova. Acest lucru ii afecteaza in mod direct pe riverani, deoarece acestia sunt nevoiti sa isi caute zeci de minute un loc unde sa isi lase masinile peste noapte.

Pe langa nemultumirea cetatenilor fata de desfiintarea locurilor de parcare din zona, o alta problema nerezolvata de ani buni de catre adminsitratia locala, prin intermediul Politiei Locale, este prezenta in zona garii a persoanelor certate cu legea.

“Locuitorii zonei nu mai au la dispozitie parcarile din strada Craiova pentru ca s-au desfiintat anul trecut, respectiv dorim mai multa prezenta din partea Politiei in piata, deoarece (ca in orice gara din lume) apar tot felul de oameni cel putin ciudati (prostituate, pesti, aurolaci, boschetari), care strica, vandalizeaza, fac mizerie si foarte multa galagie. Niciodata, nu ne-am putut bucura cu copiii de avantajele oferite de piata din cauza lor. Astfel, va rugam sa dati posibilitatea locuitorilor de a avea locuri de parcare pe strada Craiova si in fata Garii si totodata sa trimitei mai des echipaje de politie pentru normalitate”, a sesizat Baga Jozsef-Istvan pe domnule site-ul domnuleprimar.ro.

Reprezentantii primariei, in replica, au negat desfintarea parcarilor de pe strada Craiova afirmand ca, de fapt, acestea au fost doar mutate. 

“Locurile de parcare de pe starda  Craiova nu erau cu abonament, destinate riveraniclor, ci  erau parcari cu  plata orara. Prin proiectul de reamenajare a Pietei Garii  s-au facut 54 de locuri de parcare in total. Practic, locurile de parcare de pe strada Craiovei au fost mutate, iar odata cu finalizarea lucrarilor vor fi  mai multe, per total,  decat inainte, pe zona respectiva”, au afirmat reprezentantii primariei.

In alta ordine de idei, locuitorii din zona garii au solicitat primariei luarea in calcul a construirii unui parking subteran, care sa fie amplasat intre cladirea garii noi si cladirea garii vechi. Cum terenul apartine Cailor Ferate Romane, este greu de imaginat ca in viitorul apropiat se va putea ridica un parking in zona garii. 

“Pe viitor sa va ganditi si la o parcare subterana, pentru ca spatiul necesar exista intre cele doua gari, respectiv sub piata. S-ar putea negocia cu CFR-ul. Astfel, si pentru cei care nu locuiesc in Cluj, dar lucreaza sau viziteaza le-ati oferi intermodalitate in adevaratul sens al cuvantului”, a mai adaugat  Baga Jozsef-Istvan in sesizarea sa facuta pe site-ul domnuleprimar.ro.

Comentarii

Cineva

21.06.2016 17:34

"Locurile de parcare de pe starda  Craiova nu erau cu abonament, destinate riveraniclor, ci  erau parcari cu  plata orara" au afirmat reprezentantii primariei."Pe riverani da-i in p!sda ma-sii, sa-si urce masina in pod sau pe bloc" au gandit reprezentantii primariei. :) “Pe viitor sa va ganditi si la o parcare subterana, pentru ca spatiul necesar exista intre cele doua gari, respectiv sub piata" a mai adaugat  Baga Jozsef-Istvan in sesizarea sa facuta pe site-ul domnuleprimar."Vom tine cont de aceasta propunere, iar peste 4 ani in preajma urmatoarelor alegeri, aceasta va fi una dintre promisiuni" vor afirma/gandi reprezentantii primariei :))

Adauga comentariu