Proiectul de peste 2 MILIOANE de lei pentru dezvoltarea HUB-ului din Borhanci va fi realizat de Universitatea de Arhitectură din București

Planul Urbanistic Zonal, precum și Studiul de Fezabilitate pentru „Dezvoltare infrastructura educationala si de sănătate, infrastructura sportivă si amenajare padure-parc în cartierul Borhanci” a fost atribuit unei asocieri de firme. Valoarea proiectului este de 2.061.250 lei/cca 419.054,81 euro

Administrația locală a atribuit recent proiectul de peste 2 milioane de lei unei asocieri de firme, printre care figurează și Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" din București. 

Contractul a fost atribuit asocierii Daedalus Proiect /Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" / Patrulius și Asociații.

Daedalus Proiect – înființată în august 2008, cu sediul în Cisnădie (Sibiu), fiind administrată de Cristian Alexandru. Obiectul de activitate al firmei: activități de arhitectură. 

Anul trecut, firma înregistra un număr de 8 angajați. 

În 2020, firma obținea un profit net de 36 789 EUR la o cifră de afaceri de 210 490 EUR.

Patrulius și Asociații – înființată în iunie 2007, cu sediul în București, fiind administrată de Patrulius Ion Serban. Obiectul de activitate al firmei: activități de arhitectură. 

Anul trecut, firma înregistra un număr de 5 angajați. 

În 2020, firma înregistra un profit de 111 841 EUR la o cifră de afaceri de 262 011 EUR.

În 2019, profitul net al firmei a fost de 5 499 EUR, cu o cifră de afaceri de 154 068 EUR. 

La jumătatea lunii iunie 2021, edilul Emil Boc anunța lansarea licitației pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal din colonia Borhanci. 

CITEȘTE ȘI: A fost lansată licitația pentru PUZ BORHANCI: „Astăzi am semnat procedura publică pentru un cartier extrem de important al Clujului”

„Astăzi am semnat procedura publică, licitația pentru realizarea PUZ-ului Borhanci. 

Cu tot ce înseamnă școală, unitate medicală de elită pentru Institutul Oncologic, parc, hub educațional pentru un cartier extrem de important al Clujului. 

Deci, lucrurile au plecat la drum.

Aștept să semnez contractul după epuizarea termenului legal de contestații, ca acel PUZ cu toate detaliile tehnice să fie realizat”, declara primarul Emil Boc în cadrul ședinței de Consiliu local din iunie 2021. 

Potrivit autorităților, în Borhanci ar urma să fie construit un hub educaţional - şcoală, grădiniţă, creşă, parc - pe o suprafață de cca 75 de ha, pe locul în care a fost promis în alte campanii electorale Cartierul Tineretului.

Deocamdată, PARCUL din Borhanci arată cam așa 

În toamna anului 2015 primarul Emil Boc anunța realizarea unui cartier: un cartier întins pe o suprafață de 80 ha cu parcele de case pentru tineri.

Acum, Borhanciul va deveni hub educațional. 

„Suntem în pregătirea proiectului, în 2021 vom reveni cu etapele de implementare. 

Orizontul este 2026, odată cu funcţionarea centurii metropolitane. 

E posibil să fie şi investitori care să vrea să pună umărul la acest proiect. 

Până la finalizarea centurii metropolitane, construcţiile în Borhanci sunt sistate", declara edilul Emil Boc în şedinţa de Consiliu local din decembrie 2020. 

CITEȘTE ȘIUn nou ansamblu de locuințe colective în Borhanci


Adauga comentariu