Proiectul Bike Sharing, umilit public de catre clujeni

Pentru ca s-au saturat sa astepte un sistem promis de prea multi ani si care nici macar acum nu este functional, clujenii suparati din cauza amanarilor continue ale administratiei locale, dar si cu simtul umorului, au creat pagina Cluj Bike Public Shaming, o replica a mult contestatului Cluj Bike Sharing.

Pe pagina de Facebook sunt postate fotografii care ilustreaza proasta implementare a sistemului  in oras, dar si modul in care soferii Clujului parcheaza fara nicio problema pe pistele se biciclete construite in urma cu doar cateva luni.

De fapt, in descrierea paginii, administratorul acesteia a spus ca vrea sa demonstreze cat de greu ii este unui biciclist sa pedaleze in Cluj-Napoca, orasul care este prietenos cu cei care se deplaseaza e doua roti, dar doar la nivel declarativ.

“Dovezi zilnice ale 'frumusetii' mersului pe bicicleta prin Cluj” sunt postate in fiecare zi.

Abia trasate, pistele de biciclete din Cluj-Napoca arata ca dupa razboi. Pline de gropi, denivelate, cu stalpisorii care ar trebui sa le delimiteze de carosabil rupti.

Intr-unul dintre sensurile giratorii din Grigorescu, singurul semn ca aici ar exista o pista dedicata biciclistilor este cel de circulatie, plasat de autoritati pe marginea trotuarului. Pista in sine este distrusa. Cu greu se deplaseaza pe ea biciclistii, mai ales ca stalpisorii de pe margine sunt culcati la pamant. Din neglijenta soferilor sau a biciclistilor, din nepasarea participantilor in trafic sau pur si simplu din amuzamentul unor trecatori, stalpisorii care delimiteaza aceste piste sunt distrusi, iar acesta nu este singurul exemplu din oras.

Proiectul de peste 17 milioane de lei - Bike Sharing - ar fi trebuit finalizat inca din 2013 de Primaria Cluj-Napoca.

Comentarii

ana

29.08.2015 10:13

Sunteti penibili ! "Clujenii au creat pagina..". E o pagina fantoma cu 42 de like-uri. Poate chiar creata de un ''jurnalist'' ziardecluj. PENIBILILOR!

marko

29.08.2015 12:27

Stalpisorii aia si-o meritau! Si dpdv al soferilor si al biciclistilor.

Liliana

29.08.2015 16:05

Incearca sa iti tii parerile pentru tine.Reprezinti o categorie care nu are rost sa isi exprime parerea atata timp cat nu are nici o treaba cu lucrurile la care se refera articolul.Cred ca stalpisorii aia meritau sa fie metalici ca sa te poti exprima "dpdv" al proprietarului acrosat de acestia.

Radu

30.08.2015 13:36

@ Liliana: penibilo, tu dai lectii altora ce au voie sa spuna sau nu? Sunteti 100 de guralivi biciclisti care vor sa se plimbe prin oras ca si cum ar fi doar orasul lor! Pe marea majoritate a clujenilor nu-i intereseaza pistele voastre si ii deranjeaza acesti stalpisori imbecili! Pe langa ca e orasul inghesuit, mai taiem si din putinele benzi de mers pentru ca asa vor niste ametiti care pedaleaza fara nici o regula de circulatie si alcoolizati sau drogati!

Bogdan

31.08.2015 10:39

Radu, nu iti pun nici un epitet langa nume cu toate ca meriti. Vorbesc din punctul de vedere al soferului dar si al biciclistului ( e, nu te asteptai la asta), sa sti ( vorbind din experienta ) ca acele piste sunt foarte bune pentru Cluj- Napoca, creeaza spatiu pentru cei care vor sa pedaleze recreational sau in drum spre servici. Probleme: 1. sunt biciclisti care se cred zei si ca au toate drepturile ( pe astia poti sa ii mustrezi); 2. Biciclisti beti (da, sunt si destia), dar sunt si pietoni ( care mai confunda carosabilul cu trotuarul). 3. SOFERI PROSTI ( cei care au dat peste stalpisori, cei care nu au loc cu o masina de pana la 2 metri latime pe o banda de 3 metri) care conduc doar ca sa nu mearga cu autobuzul ( si sunt autobuze faine in zilele noastre) si incurca circulatia. Bine inteles sa nu uitam de "micile" erori de proiectare executie a administratiei locale. Asa ca domnule Radu nu stiu daca faci parte din vre-o categorie descrisa mai sus dar biciclisti au tot dreptul sa aiba piste de biciclete si au obligatia sa respecte semnele de ciculatie si pe ceilalti participanti in trafica dar si soferii au aceleasi drepturi si obligatii. Concluzie: daca s-ar respecta de toata lumea legea, astfel de ciocniri s-ar numii ACCIDENTE ( vezi Dex  :) ) ! 

Adauga comentariu