Proiectul “Ajutor intr-o cutie” revine. Sprijin pentru masa de Pasti pentru zeci de familii nevoiase

Parinti cu multi copii, familii in care un parinte e bolnav si celalalt nu poate sa lucreze pentru ca trebuie sa aiba grija de copii, clujeni fara scoala care nu isi gasesc job si batrani nevoiasi care nu mai au familie vor fi sprijiniti de Pasti cu un pachet de alimente de catre Asociatia Crestina de Ajutorare Hannah. Oricine poate sa dea o mana de ajutor donand alimente, bani sau bonuri de masa. 

Cei care vor sa ajute sunt asteptati sa duca alimente de baza, fie ca e vorba de zahar, ulei, orez sau faina, dar si bani sau bonuri de masa la biserica Betel din Manastur, pe strada Ravasului, nr. 46, intre orele 10 si 17. 

“Aceasta campanie se bazeaza pe strangerea de alimente, insa uneori s-a intamplat sa primim si haine, de exemplu si am avut cui sa le dam”, a precizat Adina Iuga, responsabila Departamentului Ajutorare in cadrul asociatiei. 

La final se alcatuieste cate un pachet standard pentru fiecare din cele aproximativ 60 de familii nevoiase pentru care se face campania. Cu cateva zile inaintea sarbatorii Invierii, voluntarii asociatiei merg la fiecare acasa si “livreaza” alimentele. 

“E multa bucurie in familiile la care mergem cu pachete. Sunt unii la care mergem prima data si au o surpriza uriasa, nu se asteapta la asa ceva. Altii se bazeaza pe aceste alimente pe care le ducem noi. E o bucurie si un ajutor de care ei au nevoie. Chiar daca pachetul poate ca nu e asa de mare, e un sprijin pentru ei”, adauga responsabila de la asociatie. 

Proiectul “Ajutor intr-o cutie” a inceput inca din 2006. Membrii Asociatiei Crestine de Ajutorare Hannah ii ajuta pe nevoiasi in acest fel mai ales in preajma sarbatorilor de Pasti si de Craciun, uneori si de 1 Iunie.  

Adauga comentariu