Proiecție de gală la Cluj: „De ce, mamă?”, un nou film în care joacă actorul Ovidiu Crișan, nominalizat la premiile Goya pentru cel mai bun actor într-un rol secundar

Miercuri, 22 februarie, la Cinema Victoria, de la ora 20, va avea loc proiecția de gală a noului film în care joacă îndrăgitul actor clujean Ovidiu Crișan. „La madre” („De ce, mamă?”) este un lungmetraj de 89 de minute care înfățișează povestea lui „Miguel, un copil spaniol de 14 ani care e pe punctul de a fi internat într-un centru de minori din Asturias. Când serviciile sociale încep să-l caute, mama acestuia este obligată să se ascundă în casa lui Bogdan, un român cu care avusese o relație în trecut. Deși fiul lui Bogdan, Andrei, nu era de acord, acesta reușește să-i găsească un loc de muncă lui Miguel, la fabrica unde lucra. Povestea se schimbă radical când mama lui Miguel dispare subit”.

Ovidiu Crișan interpretează rolul lui Bogdan, pentru care a fost nominalizat la Premiile Goya la categoria „Cel mai bun actor într-un rol secundar”. 

Ovidiu Crișan a explicat pentru Ziar de Cluj rolul pe care îl interpretează în această nouă producție:

„Personajul pe care îl interpretez reprezintă imaginea imigrantului român, deja ajuns celebru pe toate meridianele lumii, nu neapărat din cauza faptelor bune. Pentru mine un deziderat foarte important a fost să contribui la o reabilitare a imaginii românului și a României în general. Chiar m-a interesat lucrul acesta, nu e deloc la nivel declarativ.

Acesta este un rol pozitiv și ceea ce mi-a plăcut foarte mult este că, practic, este printre puținele roluri pozitive care sunt în film. Filmul va rula și în cinematografe, mâine va fi o avanpremieră, un cadou făcut de producătorii filmului pentru mine, pentru că premiera oficială va avea loc pe 24 februarie, la București, la Cinematograful Elvira Popescu. Dar, producătorii s-au gândit că ar fi frumos să-mi organizeze o proiecție la Cluj, alături de prieteni, de cunoscuți. Și publicul larg este invitat. 

Filmul e o coproducție Spania-Franța-România, se vorbește în limba spaniolă, dar este subtitrat. Și eu vorbesc în spaniolă. Având în vedere că personajul meu trăiește în Spania de 10 ani, se presupune că stăpânește într-o oarecare măsură limba spaniolă. Mie mi s-a cerut să vorbesc corect, desigur, cu un accent, pentru că e inevitabil, dar corect din punct de vedere gramatical.”

Foto: YouTube Cinema One

 

Adauga comentariu