„Proiect-pilot” de pădure-parc în zona La Terenuri din Mănăștur

Primăria și Consiliul Județean Cluj le promit clujenilor, printre altele, și păduri-parc. CJ-ul în  zona Hoia, municipalitatea în zona Făget. Ei bine, oamenii de rând le-au luat-o înainte autorităților, amenajându-și pe cont propriu pădurea din zona La Terenuri, probabil văzând lentoarea cu care administrația liberală își pune în aplicare promisiunile electorale.

În colțul de pădure amenajat de localnici putem vedea cum vor arăta, cel mai probabil, pe de-antregul, viitoarele păduri-parc ale Clujului. Mai jos puteți observa un „proiect-pilot”, prin care putem evalua dacă pădurile Clujului trebuie amenajate sau nu.

Amenajarea silvică a mănășturenilor o găsim la câteva sute de metri de strada Parâng. Ceea ce ar fi putut reprezenta o oază verde de relaxare a devenit o ghenă de gunoi și un loc de drogangeală.

De jur-împrejurul băncuțelor fără USB, protejate de ploaie cu o mușama publicitară, e plin de peturi de bere și de suc, de chiștoace și pachete de țigări, de felurite gunoaie:

Pe masă, au rămas ustensilele folosite pentru relaxarea psihedelică în natură:

Amenajarea pădurii de lângă o zonă aglomerată din Mănăștur a dus, așadar, la gunoizarea ei. În Clujul ”smart”, pădurea nu trebuie amenajată, ci păzită de vandali.

Adauga comentariu