Proiect inedit. Calendar de nuduri alaturi de animale, in scop caritabil

Asociatia iCare a implinit un an la finalul lunii noiembrie si a marcat momentul cu un proiect inedit: un calendar pentru anul ce bate la usa, dar nu orice fel de calendar cu catei si pisici. Calendarul Nothing but my pet prezinta 12 nuduri feminine alaturi de 12 animalute. Totul in scop caritabil.

In cele doua saptamani de la lansare asociatia pentru protectia animalelor a vandut deja 100 de calendare. In plus, dispune si de o serie de 15 modele diferite de vederi, care pot fi si ele achizitionate.

“E specific pentru toate asociatiile sa-si faca un calendar de profil, ori cu poze, ori cu desene cu animalutele pe care le au in grija. Noi am facut altfel. Ideea ii apartine lui Andrei Mihalca de la USAMV (prorector responsabil cu Relatiile Internationale – n.red.), cu care avem o relatie foarte buna. El a vrut sa faca un astfel de proiect in scop caritabil, ne-a contactat si noi am acceptat”, spune Ramona Axinte, presedintele iCare.

De la prima discutie despre calendar pana la produsul final a trecut doar o luna si jumatate, iar rezultatul este remarcabil.

“O parte din modele tin de Asociatia iCare, sunt membri sau voluntari, iar cealalta parte sunt persoane tangentiale cu domeniul de animal rescue, de exemplu a pozat o domnisoara medic veterinar. A fost strict in scop caritabil, nu au fost recompensate in niciun fel. O parte au pozat cu propriul animal de companie, altele cu animale de la noi de la asociatie, iar Mugur Pop de la ferma lui si cei de la Vivariu ne-au ajutat cu celelalte animalute: cu caii, magarusii si uliul, sau cu sarpele si tarantula. Ultima fotografie, cea pentru decembrie, ii apartine invitatului special Dragos Cristescu, care a raspuns la invitatia celui de-al doilea fotograf al calendarului, Lucian Ene”, ne-a mai povestit Ramona.

In ceea ce priveste feedback-ul, reactiile au fost din cele mai variate.

“Era de asteptat, nu ne surprinde nimic, nicio reactie negativa. Eram constienti inainte de a incepe acest proiect si ne-am asumat ca vom avea tot felul de reactii. Este interesant insa, ca genul acesta de fotografie nud in scop  caritabil este des intalnit in marile universitati. De exemplu echipa feminina de rugby de la Oxford a facut recent un calendar nud in scop caritabil.

La noi nuditatea, din pacate inca este subiect tabu, e pentru prima data in Romania cand o asociatie face asa ceva. Este si un instrument de comunicare, foarte multa lume reactioneaza, e important sa putem stabili o punte de comunicare prin orice mijloc”, a aratat Ramona Axinte.

Un calendar costa 45 de lei, iar o felicitare 5 lei. Fondurile stranse vor fi folosite pentru ingrijirea animalutelor asociatiei, dar si pentru o ampla campanie de sterilizare, planuita pentru anul viitor alaturi de Transylvania Animal Care.

Jos Palaria pentru proiectul inedit!

Foto: Facebook iCare, Daily Mail

Adauga comentariu