Programul laptele, cornul și fructele, blocat în țară. Clujul, printre puținele județe care distribuie elevilor masa zilnică

În ultima săptămână a Semetrului I din anul școlar 2018-2019 Guvernul a pus pe ordinea de zi a ședinței Executivului din 30 ianuarie 2019 proiectul de hotărâre prin care se poate debloca situația programului Laptele, cornul și fructele în școli. Potrivit notei de fundamentare, mai multe blocaje s-au creat după ce, în unele județe responsabilitatea achizițiilor pentru acest program, finanțat din fonduri europene, a fost preluată de consiliile județene de la consiliile locale.

De la începutul anului peste 10 județe au lăsat copiii fără mâncare în școli, mii de elevi din toată ţara aşteaptând şi acum să primească lapte şi corn.

Doar câteva Consilii Județene din țară s-au încumetat să declanșeze Programul laptele, cornul și fructele în școli în primul semestru. Printre aceste Consilii Județene care s-au gândi la masa zilnică a copiilor se află și Consiliul Județean Cluj.

Licitația pe aceste programe guvernamentale le face Consiliul Județean. Prin CJ rețeaua unităților de învățământ din fiecare județ gestionează tipologia, cantitatea și licitarea produselor aferente programelor guvernamentale din această categorie.

Județul Cluj se evidențiază și prin lucruri bune. De lăudat modul în care s-a acționat pentru programul Laptele, cornul și fructele în școli. În timp ce alte județe nu au demarat o licitație pentru acest program, în județul Cluj nu trece o zi fără ca acestea să ajungă la elevi.

Județul Cluj a făcut licitație pentru Programul „Laptele și Corn” în luna septembrie 2018. Până în momentul actual școlarii au primit timp laptele, cornul și mărul.

„Noi avem contractul cadru semnat încă de anul trecut din septembrie. Distribuim și laptele și cornul și mărul și nu există sistări sau întreruperi. Au exista întârzieri de câteva minute sau ore în perioada în care a fost zăpada foarte mare, dar nu a existat să nu ajungă în ziua în care trebuia” transmite Purtătorul de cuvânt al CJ.

 

 

 

 

Adauga comentariu