Profitul Salinei Turda, în cădere liberă din cauza pandemiei. Din iunie, biletele de intrare s-au scumpit

Măsurile impuse de pandemie au afectat foarte tare Salina Turda. Din cauza lipsei de vizitatori, afacerea a scăzut enorm în 2020 față de 2019. Datele financiare pe anul 2020 sunt foarte slabe în comparație cu anii anteriori. După zece ani de creștere constantă, Salina Turda a raportat date slabe, dar a reușit să se mențină pe profit.

Salina Turda a raportat anul trecut venituri totale de peste 2,7 milioane euro, cu mai bine de jumătate mai puțin față de anul 2019 când valoarea cifrei de afaceri a fost de aproape 5,6 milioane euro, iar în 2018 a depășit 4,7 milioane euro. 2020 a fost primul an din ultimii zece când veniturile totale au scăzut. Cea mai bună cifră de afaceri din ultimii zece ani a fost în 2019.

Profitul net declarat de Salina Turda anul trecut a fost de 30.718 euro. Scăderea este enormă față de 2019 când profitul net al societății a fost de aproape 1,7 milioane euro. În urmă cu trei ani, compania avea un profit net de peste 1,3 milioane euro. Și în ceea ce privește profitabilitatea, 2020 a fost primul an de scădere.

Probabil ca o măsură de redresare economică, tarifele de intrare în salină au fost majorate anul acesta cu 10 lei la toate categoriile. Astfel, acum taxa de intrare pentru

Numărul mediu de salariați era anul trecut de 116, în scădere față de anul 2019 când numărul mediu de angajați era de 148. În urmă cu trei ani, Salina Turda avea un număr mediu de 139 salariați.

Asociatul unic al Salinei Turda SA este Municipiul Turda. Din Consiliul de Administrație fac parte Peter Arpad, Lidia Ancuța Sârbu, Mihai DragoșFilip, Dorel Corpodean, Levente Ladislau Koble.

Salina Turda este compania care administrează salina turistică cu același nume, dar și Ștrandul Durgău, Bazinul de Înot, Hotelul Potaissa, Centrul Spa.

Salina Turda se implică în susținerea ONG-urilor din localitate, sprijină performanța tinerilor, organizarea de evenimente în Turda. De asemenea, este și sponsor al echipei de handbal Potaissa Turda.

Salina Turda a apărut de nenumărate ori în presa națională și internațională, fiind considerată unul dintre cele mai fascinante obiective turistice din lume.

„Salina Turda înseamnă spectacol, sănătate și experiență. Un spectacol al naturii dezvăluit tuturor prin munca minerilor din Turda, completat cu amenajările moderne din ultimii ani, un izvor inepuizabil de sănătate, în care te poți bucura de o serie de activități menite să ajute la petrecerea cât mai plăcută a timpului liber. Salina Turda este un loc de relaxare și o varianta excelenta pentru a petrece clipe frumoase împreună cu familia si prietenii. Toată lumea – familii, copii, tineri și pensionari – poate profita de acest mediu extraordinar. Fie că vii pentru experiențe, sau ca să descoperi legendele și tradițiile locului ori pentru a vedea cu ochii tăi un loc special din punct de vedere geologic. Sau, pur și simplu, ca să te încarci cu sănătate”, scrie pe site-ul salinei.

Adauga comentariu