Profitul Gamemine, fondată de antreprenorul clujean Flaviu Rus, a scăzut enorm într-un an

Gamemine Cluj-Napoca, o companie de IT, cu doar nouă angajați, fondată în 2017 de antreprenorul clujean Flaviu Rus, a mers foarte bine în primii trei ani de activitate, dar 2020 a adus o scădere atât a veniturilor totale cât și a profitului. Flaviu Rus a pornit prima afacere în 2006, iar nu demult a intrat și pe piața imobiliară.

Gamemine Cluj-Napoca a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 653 mii euro, mult mai puțin decât în 2019 când valoarea veniturilor totale era de aproape 2,5 milioane euro. În 2018, compania clujeană a raportat o cifră de afaceri de aproape 3,2 milioane euro, iar în primul an de activitate cifra de afaceri era de 39 mii euro.

Profitul net al companiei fondată de Flaviu Rus a scăzut enorm anul trecut în comparație cu 2019 și 2018. Astfel, câștigul net declarat în 2020 a fost de 403.259 euro, de patru ori mai puțin decât în urmă cu doi ani când profitul net a fost de peste 1,6 milioane euro. În 2018, Gamemine a declarat un profit net de aproape 2,3 milioane euro. În primul an de activitate, firma de IT a avut un profit net de aproximativ 10.500 euro.

În primii doi ani de activitate, compania a avut zero angajați. În 2018, numărul mediu de angajați a fost 8, iar anul trecut a fost 9.

Acționarii firmei Gamemine sunt GM Europe LTD Malta (99%) și Gamemine LLC SUA (1%). Flaviu Rus este administratorul Gamemine Cluj-Napoca.

Flaviu Rus a absolvit în 2011 Universitatea Babeș Bolyai. A fost unul dintre asociații Agilio, prima firmă care a făcut live stream de pe un iPad/iPhone pe un media server. Apoi a fost asociat la Principal Media, pe care a vândut-o în 2016, iar ulterior a pus bazele Gamemine.

După cum Ziar de Cluj scria anul trecut, Flaviu Rus a inventat un Netflix al jocurilor pe mobil, un marketplace în care 3,5 milioane de clienți plătesc un fee lunar ca să se joace în voie sute de jocuri. Rus are jocuri licențiate, jocuri dezvoltate de el, dar și cumpără jocuri unde simte potențial. Prin Gamemine Rus a atras o invetiție 20 de milioane de dolari de la investitori specializați.

Adauga comentariu