Profitul americanilor de la Telenav Software Cluj-Napoca a scăzut drastic într-un an. Ei au fost primii din lume care au lansat servicii de navigație GPS pentru telefoane mobile

Dacă multe companii IT nu au fost deloc afectate de criza pandemică în ceea ce privește cifra de afaceri și profitul, nu același lucru se poate spune despre Telenav Software Cluj-Napoca. Firma a scăzut mai ales la capitolul profitabilitate. Telenav Software Cluj-Napoca este subsidiara locală a companiei americane cu același nume. Asociat unic al firmei din Cluj este Telenav GMBH Germania. Din Consiliul de Administrație fac parte Jin Haiping (SUA) și Mihai Barabas (România).

Anul trecut, Telenav Software a înregistrat 13,5 milioane euro cifră de afaceri, în ușoară scădere față de anul 2019 când valoarea veniturilor totale a fost de aproape 14,9 milioane euro. În 2018, compania IT avea 13 milioane euro cifră de afaceri. În 2008, primul an de activitate, Telenav Software a avut venituri totale de aproape 200 mii euro.

Aproape 763 mii euro a fost profitul net declarat anul trecut de Telenav Software, în scădere drastică față de 2019 când a declarat un câștig net de peste 1,1 milioane euro. În 2018, compania avea profit net de aproape 933 mii euro. Primul an de activitate a adus un profit de 57 mii euro.

În 2020, Telenav Software avea 218 angajați, mai puțini cu 34 față de 2019. În anul 2018, compania avea un număr mediu de 250 de salariați. În primul an de activitate, numărul angajaților era de 25.

Compania americană Telenav a fost fondată de HP Jin și Sal Dhanani în 1999. HP Jin este președinte și director executiv. El a condus compania să devină un lider global în servicii bazate pe locație - location-based services (LBS), navigație auto și publicitate mobilă orientată către locație.

Telenav a fost prima companie care a lansat în lume servicii de navigație GPS pentru telefoane mobile, iar astăzi produsul său ajunge în peste 100 de țări pe telefoane mobile și în vehicule.

Sal Dhanani are mulți ani de experiență în marketing de produse, management de produs, strategie de afaceri și operațiuni în industria telecom. Înainte de Telenav, Sal a lucrat cu McKenna Group, o firmă lider de consultanță strategică, unde a dezvoltat strategii de intrare pe piață, lansare de produse și extindere pentru diverse start-up-uri, companii de telecomunicații și furnizori de infrastructură de telecomunicații.


sursa foto: pymnts.com

Adauga comentariu