Profit şi nu prea. Cluj Arena s-a ales cu 13.000 de euro de pe urma amicalului România-Spania, dar banii au acoperit refacerea gazonului

Amicalul România-Spania a fost cel mai important eveniment sportiv organizat pe Cluj Arena până acum, aproape 30.000 de oameni fiind prezenţi la meciul de duminică.

Venirea fostei campioane mondiale şi actualei campioane europene în inima Ardealului a însemnat, în primul rând, o lovitură de imagine pentru Cluj Arena, dar şi una financiară.

Aşa cum era de anticipat, reprezentanţii FRF au ales să plătească chiria pentru stadion şi să beneficieze de încasările pe bilete, astfel că oficialii Cluj Arena s-au văzut nevoiţi să accepte 7.500 de euro, plus TVA, suma plătită de Federaţie, aceasta asumându-şi şi achitarea utilităţilor. Cum în conturile stadionului au intrat şi sumele din publicitate, doar din cea exterioară, însă, a ieşit un total final de aproximativ 13.000 de euro.

Mai important pare a fi că, potrivit directorului Cluj Arena, Radu Raţiu, “tricolorii” ar urma să mai joace un meci la Cluj în 2016, cel mai probabil în preliminariile Campionatului Mondial.

“A fost 7.500 de euro chiria, plus TVA, la care s-au adăugat cam 2.000 de euro plata utilităţilor, plus 1.500 de euro publicitatea exterioară, pentru că cea interioară a revenit organizatorului. Nu a fost o reţetă financiară de neglijat, iar pentru Cluj a contat şi faptul că spectatorii care au venit la meci au adus un plus şi economiei locale. Lucrările de refacere a gazonului nu au costat mai mult de 10.000 de euro, noi oricum fâcând în fiecare primăvară supraînsămânţarea şi fertilizarea acestuia. Am primit după meci felicitări pentru organizare atât de la Federaţia Română de Fotbal, cât şi de la cea spaniolă, cei de la FRF arătându-se dispuşi să revină cu Naţionala la Cluj pentru încă un meci în acest an, cel mai probabil în toamnă”, a declarat, pentru CJSport.ro, directorul Cluj Arena.

La meciul România-Spania au asistat 26.998 de spectatori.

Adauga comentariu