Profit de aproape 600 MII EURO, în 2020, pentru Cina Carmangerie Cluj-Napoca

Cina Carmangerie Cluj-Napoca a fost înființată în 1991, cu un profil bine definit de creștere, prelucrare și comercializare a produselor din carne de pasare și prelucrare și comercializare a produselor din carne de porc și vită. În ultimii 20 de ani, firma a crescut constant atât din punct de vedere al cifrei de afaceri cât și al profitului. Compania are doi asociați: Viorel Eugen Delean (50%) și Lucreția Delean (50%).

Anul trecut, Cina Carmangerie a rulat o cifră de afaceri de peste 7,1 milioane euro, iar în 2019 valoarea veniturilor totale a fost de aproximativ 8 milioane. Cifra de afaceri din 2019 este cea mai mare din ultimii 20 de ani. În urmă cu trei ani, veniturile totale au fost de 7,5 milioane euro, iar în urmă cu patru ani au avut valoarea de peste 7,4 milioane euro.

În urmă cu 20 de ani, cifra de afaceri înregistrată de Cina Carmangerie a fost de aproximativ 500 mii euro. În anii următori a crescut constant până a ajuns la valoarea maximă din 2019.

Profitul net declarat anul trecut a fost de aproape 600 mii euro, cel mai mare din ultimii 20 de ani. Diferența față de anul 2019 este mare la acest capitol. Astfel, în urmă cu doi ani, compania clujeană a făcut profit net de peste 210 mii euro. În 2018, profitul net a fost de 353 mii euro, iar în 2017 a fost de 381 mii euro. În urmă cu 20 de ani, câștigul net a fost de 7400 euro.

În ceea ce privește numărul de angajați, Cina Carmangerie avea 14 salariați în anul 2000. În anii următori a crescut constant până a ajuns la 57 în anul 2020.

Potrivit site-ului companiei, activitatea principală desfășurată de Cina Carmangeriei o constituie comerțul cu amănuntul și en-gros care constă în cumpărarea de la diverși furnizori a unor carcase de porc și vită, deasamblarea lor și vânzarea acestora în scopul obținerii de profit. În realizarea obiectului de activitate societatea poate încheia contracte de colaborare cooperare cu persoane fizice sau juridice, române sau străine.

“La început activitatea s-a desfășurat la punctul de lucru (Magazin Minerva) str. Bucegi nr 8, Cluj-Napoca, jud Cluj, spațiu închiriat unității timp de un an. Startul pe care l-a luat firma s-a dovedit de bun augur, lucru care face posibilă cumpărarea spațiului respectiv, achiziționarea de noi utilaje și de active. Asociatul unic a avut încă de la începutul activității o politică economică de reinvestire a profitului obținut, în vederea dezvoltării pe orizontală a activității și diversificarea produselor, asfel că pe parcursul anului 1998 societatea a cumpărat în rate un nou spațiu comercial (Magazin Sirena) situat în strada Clabucet, nr 5”, mai este notat pe site-ul firmei.

Conform aceleiași surse, în anul 2000 a fost achiziționată o fermă de creștere animale/păsări, în comuna Sânpaul, sat Sard FN, județul Cluj, în cadrul căreia erau construite 3 hale care au fost utilate și care, prin amenajările făcute, au intrat în regim de producție începând cu iunie 2000. În cadrul acestui proiect, societatea a inițiat un credit la banca BCR, credit susținut de BERD pentru achiziționarea de tehnologie marca Big Dutchman Germania în scopul creșterii puilor în conformitate cu normele europene și monitorizării proceselor de creștere. Cele 3 hale au o capacitate de 80.000 capete/lună.

În anii următori, compania a cumpărat un imobil pe Calea Baciului pe care l-a amenajat în depozite carne porc, vită și pui, carmangerie, magazin produse alimentare, birouri.

Adauga comentariu