Profit de 2,2 MILIOANE EURO, anul trecut, pentru joint-venture-ul româno-german Rematinvest Cluj-Napoca, în creștere față de 2019

Joint-venture-ul româno-german Rematinvest Cluj-Napoca a avut un 2020 bun din punct de vedere al profitabilității, deși a scăzut cifra de afaceri și numărul mediu de angajați. Rematinvest este unul dintre cei mai mari procesatori de materiale reciclabile din România. Compania este deținută de omul de afaceri din Zalău, Liviu Ciupe și Scholz Recycling Germania.

Rematinvest a raportat, pentru 2020, o cifră de afaceri de aproape 50,3 milioane euro, în scădere față de anul 2019 când valoarea veniturilor totale a fost de peste 61,6 milioane euro. În urmă cu trei ani, compania avea o cifră de afaceri de 62,3 milioane euro.

Profitul declarat anul trecut a fost mai mare decât cel din 2019. Astfel, în 2020, Rematinvest a declarat un câștig net de peste 2,2 milioane euro, mai mult cu 442 mii euro față de 2019. În anul 2018, profitul net declarat de compania lui Liviu Ciupe a fost de 2,9 milioane euro.

Numărul mediu al salariaților de anul trecut a fost de 187, iar în urmă cu doi ani era de 212. În urmă cu trei ani, compania avea un număr mediu de 214 angajați.

50% din acțiunile Rematinvest Cluj sunt deținute de Scholz Recycling GMBH Germania și 50% de Liviu Ciupe. Administrator figurează Dedal AS SRL din Zalău, firma lui Liviu Ciupe, cu obiect de activitate consultanță pentru afaceri și management. El este preşedintele Rematinvest, companie fondată în urmă cu 16 ani la Cluj-Napoca.

Împreună cu societăţile din cadrul grupului, Rematinvest se numără printre cei mai mari procesatori de materiale reciclabile din România. Cu o tradiţie de peste o jumătate de secol, societăţile din grup desfăşoară o gama diversă de activităţi în domeniul colectării, prelucrării şi comercializării materialelor refolosibile (metale feroase şi neferoase, hârtie), la un înalt nivel de calitate, nivel impus de piaţă şi de cerinţele standardelor. Cu baze de procesare în toată Transilvania, societatea furnizează produse de calitate consumatorilor locali şi externi. Rematinvest are 15 centre de procesare și numeroase puncte de colectare.

Liviu Ciupe este implicat și în alte afaceri: Paziv, Gamma Steel, Dedal AS, Remat, Recomet, Anda Imobiliare, Refcom, Colina Construct. Deține 36% din acțiunile firmei Colina Construct Cluj-Napoca, alături de omul de afaceri Gicu Gânscă. Firma a fost pe pierdere încă din 2007 și a avut zero cifră de afaceri. Alături de Gicu și Rodica Gânscă, Liviu Ciupe mai are și firma Anda Imobiliare, care, de asemenea, este pe pierdere în ultimii ani.

Adauga comentariu