Profit în creștere cu 254%, anul trecut, pentru austriecii de la Hirsch Porozell Cluj, lideri pe piața de construcții

2020, an care a afectat într-un mod negativ multe segmente de business, a fost foarte bun pentru compania austriacă Hirsch Porozell Răscruci, județul Cluj. Dacă în urmă cu trei ani, firma a avut pierderi de aproape 900 mii euro, anul trecut a declarat un profit net de peste 2,9 milioane euro. Cifra de afaceri a fost în scădere ușoară față de anul 2019.

Ultimele datele financiare disponibile arată că Hirsch Porozell a rulat anul trecut o cifră de afaceri de 27,4 milioane euro, față de 28,7 milioane euro în 2019. În anii 2018 și 2017 valoarea veniturilor totale a fost de 25,4 milioane euro, respectiv 21,8 milioane euro.

Profitul net declarat anul trecut (peste 2,9 milioane euro) a fost cel mai bun de la înființarea firmei până în 2020. Față de anul 2019 când profitul a fost de 1,1 milioane euro, câștigul net din 2020 a fost în creștere cu 254%. Este o creștere spectaculoasă pentru austriecii care și-au extins afacerea în România în anul 2007.

Numărul de angajați a fost anul trecut de 178, față de 166 în anul 2019.

Hirsch Porozell este unul dintre cei mai mari jucători din piața de construcții și izolații din România. Compania din Răscruci este subsidiara companiei austriece cu același nume, iar administratorul din România este Petru Marius Schweitzer.

Hirsch Porozell are patru unități de producție în România: Cluj-Napoca, București, Timișoara și Sfântu Gheorghe. Austriecii de la Hirsch Porozell și-au deschis fabricile din Sfântu Gheorghe și București în 2016 prin preluarea unităților de producție ale Grupului Arcon din cele două orașe.

Grupul Hirsch, înființat în 1972 în Glanegg Austria și cu subsidiare în România (4 fabrici), Germania (3 fabrici), Ungaria (3 fabrici), Slovacia (2 fabrici), Polonia (2 fabrici) și Ucraina (1 fabrică), produce polistiren expandat pentru industria termoizolațiilor și a ambalajelor. Grupul s-a consacrat, de asemenea, și ca producător de tehnologie pentru procesarea polistirenului expandat.

În 2020, grupul HIRSCH și-a extins operațiunile europene, prin achiziția pachetului majoritar a șase fabrici din Franța ale Placoplatre și a preluat 49,9% din acțiunile grupului francez Issosol cu 2 fabrici.

Grupul HIRSCH, este lider mondial în construcția de fabrici și utilaje pentru procesarea polistirenului expandat și a polipropilenei expandate.

Adauga comentariu