PROFII CLUJULUI - Loredana Petrule, învățătoarea regizor și cameraman: "A fost o provocare să le explic de ce nu putem merge la școală"

Loredana Petrule este învățătoare de 23 de ani. Peste 22 și jumătate i-a petrecut la catedră, apoi a fost nevoită să se mute în online. A fost o perioadă cu provocări. Starea de urgență a adus cu sine multă teamă, însă provocarea adevărată a fost întocmirea unui plan și... apoi a urmat treaba.

I-a fost tare greu să le explice copiilor de ce nu mai pot merge la școală. A devenit propriul regizor și cameraman, iar filmulețele cu lecțiile au fost așteptate aproape zilnic de elevii săi. Micuții din clasa pregătitoare au absolvit tot online primul an de școală.

"A fost un moment emoționant când mi-a povestit mama unei eleve că fiica sa a rugat-o să îi pună lecșia pe televizor, să mă vadă mare. Și a fotografiat-o în timp ce îmi mângâia obrazul, pe ecran, de dor", mărturisește emoționată Loredana Petrule. 

Loredana Petrule așteaptă cu nerăbdare mijlocul lunii septembrie, dorindu-și să își poată întâmpina elevii la Colegiul Național „George Barițiu” din Cluj-Napoca, încă din prima zi de școală.

Un interviu frumos și emoționant, cu un dascăl pasionat de meseria sa.

Adauga comentariu