Jos palaria

Profesorul Bogosavlievici lansează miercuri o nouă carte prin care ne povestește istoria Clujului

 Miercuri, 15 septembrie, profesorul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici își lansează, în cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, noua sa carte: „O istorie povestită a Clujului”.

„«O istorie povestită a Clujului» este cel mai nou produs editorial al editurii Arcadia Media. Acest nou volum aduce în faţa cititorilor pagini din istoria oraşului nostru, din epoca romană până la începutul celui de-al doilea război mondial.

Alături de cele două volume semnate de către cunoscutul profesor de istorie Vladimir-Alexandru Bogosavlievici în seria «Explorând Clujul istoric – Bogo şi elevii…» şi «Oameni, locuri şi fapte în Clujul interbelic», «O istorie povestită a Clujului» are în prim-plan seria de dialoguri realizate în studioul Radio România Cluj,  în cadrul cărora jurnalistul Daniel Moşoiu, din postura de gazdă, reuşeşte să conducă discursul domnului profesor Bogosavlievici urmărind evoluţia cronologică a urbei noastre, realizând un material antrenant şi plin de informaţii, date şi detalii pitoreşti, care dezvăluie atât viaţa din oraş, cât şi modul în care s-au derulat evenimentele importante din Cluj (respectiv motivele care au stat la bază)”, a precizat Mihai Armanca, editorul Arcadia Media.

Profesorul Vladimir-Alexandru Bogosavlievici a explicat demersul său editorial:

„M-am gândit că această relevare a unei istorii locale, în cazul nostru a Clujului, vine în ajutorul iubitorilor de istorie, de cultură, de oraș și poate contribui la o mai bună cunoaștere a urbei. Pe scurt, acesta a fost scopul: de a-i familiariza pe clujeni, și nu numai pe ei, cu istoria fabuloasă a orașului nostru. Dacă nu-ți cunoști istoria, dacă nu-ți cunoști rădăcinile, parcă vii de niciunde și te îndrepți spre nicăieri.”

Prin activitățile sale educaționale și publicistice, Vladimir-Alexandru Bogosavlievici se identifică, tot mai mult, cu istoria acestui oraş. Miercuri, de la ora 17, profesorul îi invită pe cei care iubesc istoria urbei la o nouă incursiune în viața povestită a vechiului Cluj.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *