Profesorii clujeni, de neoprit. După Definitivat, Clujul s-a clasat pe primul loc și la examenul de Titularizare

Județul Cluj s-a clasat pe primul loc la nivel național și la examenul de titularizare în învățîmântul preuniversitar. Rata de promovabilitate înainte de contestații a fost de 69,66%. La nivelul județului s-au prezentat la examenul scris un număr de 1344 de candidați. Din aceștia, 16 au luat nota 10 la examen.

Pe podium la promovabilitate se mai află județul Dolj, cu 65,57%, și București, cu 64,43%. În total, în întreaga țară, la examenul de titularizare s-a prezentat un număr de 27.002 candidați, din cei 30.113 înscriși inițial pe liste. Promovabilitatea pe țară este de 58,66%, în creștere față de anul trecut când aceasta a fost de 46,86%.

239 de candidați din întreaga țară au luat nota 10, în timp ce 14.269 au luat peste 7. În perioada 4-5 august vor putea fi depuse contestațiile la sediile inspectoratelor școlare județene sau prin mijloace electronice, urmând ca în data de 11 august să fie afișate rezultatele finale ale examenului de titularizare.

Examenul de titularizare permite angajarea profesorilor pe perioadă nedeterminată sau determinată. Candidații care obțin peste nota 7, vor putea preda de pe un post titular (perioadă nedeterminată). Candidații care obțin note între 5 și 7 vor fi angajați ca suplinitori (pe perioadă determinată). 27,23% dintre candidații care au susținut anul acesta examenul de titularizare vor fi încadrați pe posturi de suplinitori.

După ce vor fi publicare rezultatele finale, în perioada 12-14 august, profesorii vor fi repartizați pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă. Repartizarea va fi realizată prin ședințe publice sau online, organizate de către inspectoratele școlare.

Adauga comentariu