Profesori si lideri de sindicat stau aproape gratis in cladirile USAMV Cluj

17 angajati ai USAMV, printre care membri de sindicat, asistenti, dar si conferentiari, locuiesc cu chirie intr-un bloc al universitatii, pentru care platesc lunar o suma modica, de numai 217 lei pe luna. Mai mult, seful de sindicat al universitatii, Ioan Oroian, plateste o chirie de 60 de lei pentru un apartament in camin! Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Cluj are in proprietate, printre cladiri ale facultatilor si anexe, si cateva cladiri in care locuiesc aproape gratuit angajati de-ai universitatii. Spre exemplu, 17 salariati de la USAMV platesc pe luna 217 de lei pentru a locui intr-o garsoniera din Floresti. Blocul de 20 de garsoniere, situat pe strada Avram Iancu, este in proprietatea USAMV Cluj din 1989, cand a fost preluat de la Ferma Zootehnica si modernizat de institutia universitara. 17 din cele 20 de garsoniere sunt ocupate de membri de sindicat ai universitatii, sefi de lucrari si asistenti sau chiar conferentiari. Spre exemplu, Cristina Hegedus este sef de lucrari la Facultatea de Zootehnie si Biotehnologii din cadrul USAMV Cluj si ocupa o astfel de garsoniera, de 24 de metri patrati, pentru care plateste o chirie lunara de 217 lei. Kadar Stefan, un alt beneficiar, este ingrijitor  la USAMV Cluj si membru de sindicat. Marian Cristinel este laborant si membru al sindicatului USAMV. Si el sta cu chirie in blocul de garsoniere din Floresti. In total, 17 angajati de la USAMV Cluj beneficiaza de aceste servicii. Contractele de inchirieie au fost incheiate in mare parte in 2009, dar si in 2010 si in 2011. Potrivit purtatorului de cuvant al USAMV Cluj, Doru Sabau, blocul de garsoniere este in proprietatea USAMV Cluj, dupa ce a fost preluat de la Ferma Zootehnica. “L-am modernizat si l-am destinat cadrelor noastre.”, a spus acesta.
In ceea ce priveste criteriile de selectie a beneficiarilor, explicatia este urmatoarea: “Exista un sistem de punctare pentru cei care solicita locuinte. Regulamentul a fost votat de Senatul universitatii si pastrat printr-o  hotarare a Consiliului de Administratie. Chiria – din discutii cu unii-altii, nu este chiar mica. La calculul chiriei trebuie sa recuperam impozitul pe cladire, plus utilitatile”, a declarat pentru Ziar de Cluj Doru Sabau.

Seful de sindicat sta intr-o chirie cu 60 de lei

USAMV Cluj are 27 de garsoniere, case sau alte spatii date in chirie contra unor sume modice de bani. Unul dintre beneficiarii unui apartament din Caminul XV este seful de sindicat Ioan Oroian. El plateste doar 60 de lei chirie lunara pentru un spatiu de 78 de metri patrati! De altfel, USAMV Cluj a fost in litigiu cu Oroian, dupa ce s-a descoperit ca si-a amenajat in caminul pe care l-a administrat, un apartament cu 4 camere pentru el si un altul cu 2 camere pentru fiul sau. Oroian a dezafectat mai multe spatii si a construit un apartament cu scara interioara. Instanta i-a dat, insa, castig de cauza liderului de sindicat. Acesta a sustinut ca a facut amenajarea in afara locurilor de cazare ale studentilor, in foste spatii de depozitare. Potrivit unui document transmis redactiei Ziar de Cluj de catre universitate, Oroian are incheiat cu USAMV Cluj un contract de inchiriere inca din 2002, un spatiu de 72 de metri patrati din Caminul XV, iar chiria lunara este de numai 60 de lei.

Comentarii

Cristian Magdas

04.06.2013 19:23

Cateva precizari in legatura cu articolul dumneavoastra:
- din cele 20 de garsoniere, sunt ocupate doar 12 nu 17;
- domnul Kadar Stefan nu mai locuieste acolo, de circa 2 ani;
- chiria este de 238 lei pe luna, la care se adauga utilitatile (curent, apa, gaz);
- contractele de "inchirieie" au fost incheiate incepand cu anul 2001.

Sef lucr. Dr. Cristian Magdas

Iulian Haba

04.06.2013 13:32

Avezi dreptate, a fost o confuzie de nume, ne cerem scuze. Am corectat, multumim pentru atentionare. O zi buna!

Pop Ligia

04.06.2013 13:12

Va rog sa va informati inainte de a scrie asemene anomalii!
Cum puteti spune ca domnul conferentiar dr. Pop Nicolae locuieste in garsoniere la USAMV.? El locuieste in Floresti pe stada Florilor intr-un apartament pe care l-a cumparat in anul 2007. Daca nu dezmintiti ceea ce ati scris va dam in judecata. Pe domnul de la Masuratori terestre si cadastru il cheama Pop Nicolae Serju, verificati cu atentie adresele si numele complet al persoanelor cand scrieti un articol. Dansul are adresa in buletin de Manastur. Sunt sotia dansului si lucrez tot la USAMV. Daca va mai legati de dansul fara probe concrete dam in judecata si ziarul si jurnalistul care a scris articolul!!!

nu pot sa cred

28.07.2016 01:20

Cica bloc modernizat sa va fie rusine, sper domnule Sabau sa stati in acel bloc macar cat am stat eu

Adauga comentariu