Prodvinalco Cluj a avut în primul semestru profit de 5,9 mil. lei, de trei ori mai mare

Producătorul de băuturi spir­toa­se Prodvinalco din Cluj (VAC), con­trolat de mai mulţi investitori pri­vaţi, a raportat pentru primul se­mestru un profit net de 5,9 mil. lei, faţă de un re­zultat pozitiv de 1,8 mil. lei în anul pre­cedent.
 
Cifra de afaceri a com­paniei a crescut cu 62%, la 22 mil. lei. Prod­vi­n­alco Cluj are 38 mil. lei capi­ta­lizare şi este lis­tată pe sistemul alter­nativ de tran­zac­ţioanre AeRO. 
 
Cifra de afaceri a crescut datorită mo­di­fi­cărilor de politică comercială apli­cată produselor companiei pe fon­dul diminuării cuantumului accizei, co­ro­borat cu diminuarea TVA de la 24% la 20%. „Astfel, societatea a reflectat integral diminuarea accizei în preţul de vânzare, fapt ce a condus la creşterea volumelor vândute în prima jumătate a anului 2016 comparativ cu aceeaşi perioadă din 2015“, menţio­nează compania.
 
Printre factorii de incertitudine, compania enumeră nivelul taxelor şi im­pozitelor, în special cel al accizei, care afec­tează puternic piaţa bău­turilor alcoolice.
 
„În mod similar, scăderea pieţei şi a pu­terii de cumpărare a clienţilor cărora se adre­sează pro­dusele socie­tăţii sunt elemente care pot afecta volumul activităţii desfăşurate.“
 
În primul semestru producţia realizată a însumat 3.700 mii de sticle faţă de 3.030 de sticle realizate în primul semestru din 2015.
 
Producţia în litri a fost de 2,9 mil. litri faţă de 2,1 mil. litri în prima jumătate din 2015. „În ceea ce priveşte piaţa de desfacere pentru pro­dusele societăţii, aceasta este constituită din toate judeţele ţării, societatea având la momentul de faţă distribuţie la nivel naţional.“
 

Adauga comentariu