Produsele naturiste in tratamentul diabetului

Produsele naturiste reprezinta un instrument terapeutic furnizor de sperante pentru numerosi bolnavi, dar si pentru cei care vor sa previna imbolnavirea. Multi oameni consuma sau folosesc cu regularitate vitamine si minerale, plante medicinale, remedii homeopatice si alte produse de acest gen.

Termenul de “produs naturist” este folosit pentru a descrie plantele si alte suplimente obtinute din produsele terapeutice sau medicinale provenite din resurse naturale. In categoria produselor naturale intra vitaminele si mineralele, remediile pe baza de plante medicinale, cele homeopatice, cele traditionale, probioticele si alte produse, de genul aminoacizilor si acizilor grasi esentiali.

Controlul glicemiei

Exista convingerea ca anumite produse naturiste ar face sa scada nivelul glucozei din sange, ceea ce nu-i lasa indiferenti pe multi diabetici, si ca suplimentele de fibre solubile precum glucomannan-ul, Plantago psyllium si fulgii de ovaz ar avea actiune hipoglicemianta. In Europa, se folosesc frunze de albastrea de mai bine 1000 de ani pentru reducerea concentratiei de glucoza din sange.

Se pare ca si anumite oligoelemente, cum ar fi cromul, ar contribui la un mai bun control al glicemiei, dar pana acum nici o testare nu a fost convingatoare. Continua sa fie necesara efectuarea unor studii clinice de mare amploare pentru stabilirea eficacitatii produselor naturiste in controlul glicemiei. Deocamdata nu s-a demonstrat ca efectul lor este suficient de puternic in cazul tratamentului antidiabetic. Mai mult, e posibil ca ele sa interactioneze cu medicamente hipoglicemice. Trebuie precizat ca desi asemenea produse sunt comercializate in farmacii si in magazine de alimente naturiste, asta nu le garanteaza puritatea, calitatea si inocuitatea sau insusirea de nu constitui un pericol pentru organism.

Produse naturiste CaliVita

Diabetul reprezinta o afectiune a pancreasului endocrin in care este prezenta alterarea nivelului de glucoza. Pentru tratarea optima a acestuia una dintre schemele de tratament pe baza de produse naturiste CaliVita este urmatoarea:

- Nopalin (1-2-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, este antidiabeticul natural de selectiedeoarece intervine in reglarea cantitatii de insulina - hormonul raspunzator de nivelul glucozei).

- Chromium Max (1-0-1 inainte de masa, 3 luni continuu, echilibreaza functiile pancreasului - endocrina si exocrina - participand eficient la facilitarea digestiei si normalizarea valorilor glucozei).

- Mega Protect 4 Life (1-1-0 dupa masa, 3 luni continuu, imbunatateste circulatia sanguina in special la nivel cerebral impiedicand aparitia complicatiilor vasculare si oculare) sau Resveratrol (1-1-0, dupa masa, previne complicatiile diabetului si reduce durerea in neuropatia diabetica).

- Stress Management (1-0-1 dupa masa, 3 luni continuu, are efecte antistres si trofic al nervilor periferici prevenind astfel oscilatiile de glicemie cauzate de stresul psihic si polineuropatia - complicatie de temut in diabet).

- Omega 3 (0-1-1 in timpul mesei, 3 luni continuu, imbunatateste circulatia - mai ales cea periferica - si scade nivelul grasimilor saturate - cele rele din sange - prin accelerarea eliminarii lor).
 
- Optional, se poate utiliza dispozitivul energetic de uz personal BioHarmonex, pe programul Ficat/Pancreas, rulat de 2 ori pe zi, o data in intervalul orar 7 - 11 dimineata si a doua oara in intervalul orar 23 - 3 noaptea.

- Optional se va consuma apa alcalina (vezi dispozitivul Aquarion), deosebit de benefica prin contributia sa la reducerea acidozei corpului - direct legata de boala diabetica - si totodata de mare ajutor prin activarea sistemului imunitar al organismului si asigurarea unei nutritii optime la nivel celular. Prin posibilitatile mult mai mari de penetrare a peretelui celular, apa alcalina - spre deosebire de apa normala - favorizeaza ajungerea glucozei din sange la celule si astfel reducerea glicemiei in paralel cu protectia organelor supuse unui flux sanguin hiper zaharat.
Tratamentul cu produsele naturiste recomandate mai sus se poate lua in paralel cu medicatia clasica anti-diabetica.

Prudenta si preventie

Pana la descoperirea unor efecte clare si sigure a produselor naturiste, bolnavii de diabet ar trebui sa fie prudenti. Exista compusi ai produselor naturiste nu chiar inofensivi, ale caror efecte secundare impun uneori anumite contraindicatii. Acestia pot interactiona atat intre ei, cat si cu alte medicamente.

Diabeticii care vor sa consume produse naturiste ar trebui sa discute cu un medic despre avantajele si dezavantajele lor. Riscurile implicate de un produs naturist deriva din mai multi factori: caracteristicile produsului in sine, boala ori starea patologica vizata de tratamentul curent, administrarea simultana a unui alt produs naturist, declansarea unei alergii imprevizibile sau oricarei alte reactii particulare din cauza unui anumit medicament, administrarea incorecta ori o predispozitie genetica spre manifestarea unor efecte specifice.

Situatia fiecarui pacient ar trebui evaluata de un specialist competent inainte de prescrierea produsului, pentru a se putea garanta ca beneficiile lui surclaseaza net riscurile. Se subintelege ca diabeticii care se hotarasc sa cumpere un produs cu proprietati terapeutice trebuie sa il verifice din punct de vedere calitativ, sa se informeze din mai multe surse sau sa ceara sfaturile medicului sau farmacistului.

.ro
Foto: sxc.hu

Adauga comentariu