Productia independenta “Usturoi”, in cinematografe din 17 decembrie. Tudor Giurgiu: “Acesta este viitorul”

Primul lungmetraj independent autohton, filmul “Usturoi”, realizat de cunoscutul blogger Groparu, Radu Bazavan, va fi lansat in cinematografe din 17 decembrie. De asemenea, productia va fi disponibila si pe Vimeo on Demand pentru cei din strainatate.

“5 ani de munca si nenumarate nopti nedormite, planuri peste planuri, e-mailuri catre potentiali sponsori si discutii infinite cu Lucian Alexandrescu, regizorul, frustrari din cauza castei cinematografice si a sistemului (pe care, intr-un final, l-am infrant!), nievasta-mea care a ragusit de cate ori mi-a zis ”plec la mama!”, dar si amintirea salilor pline, a nemumaratelor mesaje de incurajare, a entuziasmului spectatorilor din salile arhipline de la Comedy Cluj, TIFF Cluj si Sibiu sau Zalau si a notei nesperat de mari de pe IMDB. Plus energia exceptionalilor care au pus osul la acest proiect. Dupa ce am rupt o sumedenie de recorduri (cinema Florin Piersic din Cluj nu a fost niciodata asa de plin dupa Revolutie, de exemplu!), filmul Usturoi mai stabileste o premiera: Usturoi va fi primul film romanesc care se lanseaza simultan in cinematograf, in Cluj (pe 17 decembrie) si Zalau (orasele in care a inceput totul) si pe Internet, pe Vimeo on Demand, pentru diaspora noastra draga, pentru ca romanii de peste hotare sa-si aline dorul de tara in perioada Craciunului”, a scris Bazavan pe blog.

Tudor Giurgiu, directorul TIFF, ii felicita pe cei din echipa productiei si considera ca acest tip de filme sunt de fapt viitorul.

“Eu cred ca asta este viitorul, pentru ca banii sunt toti mai putini si, probabil, e singura formula pentru anii urmatori in care o sa se mai faca filme de tipul asta in Romania. Si noi am facut, ma rog, o casa de productie un pic mai mare, dar am lucrat si noi un lungmetraj de genul asta “Lumea e a mea”, probabil o sa facem si altele, deci e un fenomen care a inceput sa prinda aripi si ii felicit pe cei care s-au ocupat de productie, mai ales ca a fost o echipa mica si ce au facut cu bani foarte putini sau deloc e un lucru minunat. Putem comenta de scaderi, de joc inegal de actori, dar repet, stiind in ce conditii s-a facut mi se pare un lucru laudabil”, a punctat Tudor Giurgiu.

Orar proiectii Usturoi:

Cluj-Napoca:
– cinema Marasti, ora 10:00 si 19:30, intrare libera
– cinema Victoria, ora 13
– luna ianuarie – in toate salile

Zalau:
– Sala Transilvania

Toata tara: in ianuarie.

Vimeo:
din 17 decembrie, numai din afara Romaniei. Valabil numai 2 saptamani, de vizionat si mai tarziu de descarcat. Disponibil pe filmulusturoi.ro si pe pagina dedicata (care acum este in constructie, dar va fi vimeo.com/ondemand/filmulusturoi sau vimeo.com/ondemand/TransylvanianGarlic)

Le spunem si noi Jos Palaria! intregii echipe.

Comentarii

Bulibasa

07.12.2015 14:17

Multumim frumos și vă așteptăm la proiecții!

Adauga comentariu