Producătorul german de pompe de vid Busch Vacuum a crescut constant de când și-a deschis afacerea în România. A încheiat 2020 cu profit de peste 274 mii euro

Busch Vacuum Pumps and Systems, unul dintre cei mai mari producători de pompe de vid, suflante şi compresoare din lume, a deschis în 2014 o fabrică în Cluj-Napoca. An de an, afacerea din Cluj a crescut constant. Sediul central al companiei mamă este în Maulburg (Germania), unde se află şi principala unitate de producţie germană. Busch deține unități de producţie în Elveţia, Marea Britanie, Republica Cehă, Coreea şi SUA. Grupul Busch este o întreprindere de familie, fiind administrată de membrii familiei Busch.

Gama de produse Busch oferă cea mai mare selecţie de tehnologii de vid industriale din întreaga lume și se bazează pe mai mult de 50 de ani de experienţă în fabricarea pompelor de vid şi a pompelor de joasă presiune.

„Compania noastră a fost înfiinţată în 1963. Cu 60 de filiale în 40 de ţări şi agenţi de vânzări în peste 30 de ţări, putem oferi soluții adecvate, consultanță și asistenţă tehnică, tuturor clienţilor noştri la locaţia acestora. Toate produsele noastre sunt disponibile cu o diversitate de opţiuni şi caracteristici avansate de design pentru a corespunde unei game diverse de aplicaţii, care permit clienţilor noştri să beneficieze de soluţiile cele mai adecvate şi mai eficiente sub aspectul costurilor”, se arată pe site-ul companiei.

Forţa de lucru a companiei Busch, formată din peste 3.500 de angajaţi în întreaga lume, include numeroşi specialişti în inginerie chimică, inginerie mecanică şi specialişti de service.

Busch Vacuum SRL Cluj-Napoca are asociat unic compania Busch SE Germania și este administrată de Andrei Varga.

În 2020 Busch Cluj-Napoca a rulat o cifră de afaceri de aproape 906 mii euro, în creștere față de 2019 când valoarea veniturilor totale de peste 751 mii euro. În 2018, producătorul german de pompe de vid a înregistrat o cifră de afaceri de 556 mii euro. În 2014, primul an de activitate, cifra de afaceri a fost zero.

2020 a fost cel mai bun an din punct de vedere al profitului. Astfel, Busch Vacuum a declarat anul trecut un profit net de peste 274 mii euro, în creștere cu 110 euro față de 2019. Anul 2018 a adus un profit net de numai 112 mii euro. În primul an de activitate, compania din Cluj a avut pierderi de 5600 euro.

Anul trecut, Busch Vacuum avea 7 angajați. Acesta este cel mai mare număr de salariați de la începerea activității în Cluj.

Adauga comentariu