Procurorul Fabian Gyula de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel a lasat liber un infractor cu mandat european de arestare aterizat la Aeroportul din Cluj! Cat de mare e lenea unora

Procurorii romani au deja salarii mari si nu se pot plange ca nu le este respectata munca. Doar ca trebuie sa si munceasca cate ceva. De la declansarea pandemiei, peste birourile Parchetului de pe langa Curtea de Apel Cluj s-a asternut linistea. Se face un soi de permanenta penibila, astfel incat nu care cumva marii procurori clujeni sa fie nevoiti sa iasa pe teren, mai bine la caldurica si cu cat mai putine eforturi fizice sau intelectuale in aceasta perioada (un domn procuror celebru se plangea ca nu exista echipamente de protectie, asa o fi, dar oare din salariul ala baban, nu putea sa dea si dumnealui 200 de lei daca tot voia sa iasa pe teren, asa cum fac medicii sau jandarmii?).

Procurorul Fabian Gyula nu e un procuror la prima tinerete profesionala, are 15 ani in Parchetul de pe langa Curtea de Apel Cluj, preda la UBB (desi studentii zic ca sta cam rau cu nervii si ca sunt pusi sa toceasca), are carti scrise, adica nu poate fi considerat un prostovan. Este cu atat mai surprinzator gestul sau din week-end-ul trecut cand, potrivit surselor noastre de la Politia de frontiera, infractorul Brujan Florian Stefan a fost oprit de frontieristi in urma verificarii documentelor, in momentul in care se intorcea din tara din UK. Incidentul de care urmeaza sa va vorbim a avut loc sambata. Pe numele lui Brujan fusese emis mandat european de arestare pentru 5 infractiuni de furt calificat, iar mandatul, atentie!, fusese aprobat de un judecator austriac la data de 20 martie a.c.

Cu toate acestea, domnul procuror Fabian Gyula a apreciat ca nu se impune retinerea infractorului pe numele caruia exista un mandat EUROPEAN de arestare, motivand, tineti-va bine, ca incheierea judecatorului austriac nu este definitiva, avand in vedere bietul infractor mai avea cateva zile sa isi exercite calea de atac a plangerii.

Practic, din lene, caci nici nu s-a deplasat la aeroport sa il interogheze pe hot, Gyula s-a spalat mumos pe maini lasandu-l pe infractorul cautat in intreaga Europa sa merga acasa, in judetul Gorj, si sa stea mumos acolo la autoizolare. Interesant este ca infractorul nu a fost testat daca este infectat cu Covid 19, ci pur si simplu i s-a impus doar izolarea la domiciliu. 

Dupa ce trece izolarea la domiciliu, infractorul Brujan se poate plimba linistit prin Romania, chiar daca are mandat european de arestare. Felicitari, domnule procuror Fabian Gyula!

PS: Fiindca nu a avea chef sa munceasca ceva, Gyula nu a aflat ca la Aiud, la penitenciar, exista o locatie pregatita pentru asemenea situatii, unde infractorul putea fi transportat in conditii de siguranta medicala si retinut. E greu sa muncesti, e mai usor sa te speli pe maini.

Adauga comentariu