Procurorii clujeni l-au trimis pe Horia Șulea în judecată

Conform clujust.ro, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca au dispus trimiterea în judecată a primarului comunei Florești, Horia Șulea, pentru abuz în serviciu în legătură cu plățile pentru curățenie stradală și deszăpezire.

Primarul comunei Florești, Horia Șulea, este acuzat că ar fi produs un prejudiciu de 276.000 de lei, într-un dosar de abuz în serviciu în formă continuată, dosar finalizat de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj Napoca. Șulea este acuzat de procurori că în perioada decembrie 2012 – decembrie 2013, în calitatea sa de primar ar fi efectuat mai multe plăți nelegale firmei Luka Com, care asigura serviciul de deszăpezire pe raza comunei Florești.

“Şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de deszăpezire a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizate în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 123.516,4 lei (decembrie 2012 – martie 2013)

A efectuat plăţi ‘’nelegale’’ pentru serviciile de curăţenie stradală a localităţii în sumă de 54.126 lei (iulie 2012 – noiembrie 2012).

Şi-a îndeplinit în mod defectuos atribuţiile de serviciu referitoare la atribuirea şi plata serviciilor de curăţenie stradală a localităţii Floreşti, prin efectuarea unor plăţi nelegale, concretizată în semnarea plăţilor sau asumarea lor, în cuantum total de 98.883,7 lei (februarie 2013 – decembrie 2013)”.

Reamintim faptul că procurorii au dispus instituirea sechestrului asiguratoriu pe două terenuri care aparțin primarului Horia Șulea. Este vorba despre un teren în suprafață de 3.236 mp și de unul de 8364 mp. Șulea a contestat măsura sechestrului asiguratoriu și instanța a stabilit că valoarea celor două terenuri este mai mai mare decât prejudiciul invocat de procurori în acest dosar, astfel că au dispus ridicarea sechestrului pentru terenul de 8364 mp. A rămas sechestrul pentru suprafața de 3236mp.

De asemenea, Horia Șulea a mai fost cercetat penal pentru conflict de interese, în urma sesizării Agenției Naționale de Integritate, pentru că și-a angajat o rudă pe o poziție de conducere la Serviciul Poliției Locale. Instanța a decis ca Șulea să plătească doar o amendă de 1000 de lei, în aceast caz.

Ca fapt divers, fostul primar al comunei Florești, Ioachim Vancea (foto), este coleg de dosar cu Horia Șulea. Vancea are pe cap cinci acuzații de abuz în serviciu, Șulea numai trei. Procurorii îi acuză că au dispus plăți fără a exista contracte de aciziție și au semnat contracte fără să se facă proceduri de achiziție. Alături de ei a fost trimis în judecată, pentru complicitate, un funcțonar de la compartimentul de achiziții din primăria Florești, Florin Zanc. Despre acesta, Ziar de Cluj scria, în 2014, că: “De departe directorul executiv Florin Zanc a avut cel mai mare salariu dintre functionarii Primariei Floresti. Anul trecut a castigat aproape 40.000 de lei, aproape dublu fata de venitul anual al viceprimarului sau al secretarului. Are un apartament in Dej si conduce un autoturism marca Volkswagen Bora. Directorul a incasat lunar de la Primaria Floresti in jur de 3.300 de lei.”

Este vorba despre contracte de curțenie stradală și de deszăpezire – dar nu e nici o noutate că la acest tip de contracte se produc cele mai evidente abuzuri. Așteptăm cu interes și ziua în care procurorii clujeni au să se întrebe de ce este atât de mizerabil municipiul Cluj-Napoca, care “beneficiază” de un contract prelungit și răs-prelungit de ani de zile de licitații ratate.

Comentarii

Tiramisu

30.01.2018 10:47

Bravo mai procurori! Doar ca aceeasi fapte le-au comis si Boc, Pantelimon, Tise, Platon, Avram si Ratiu. Hai ca suntem nerabdatori

Un Clujean

30.01.2018 15:47

Trebuiau trasi la raspundere penala de mult,dar cam sau tergiversat aceste dosare ale domnilor primari care demult trebuiau condamnati si sa stea pe tusa definitiv ca sa stie ca o primarie nu e vaca de muls.Afaraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!

Ciprian

06.02.2018 07:50

Si ce are Sulea cu Prefectura?

Un Florestean

09.02.2018 13:01

Măcar dacă l-ar lasă un curu' gol pe zootehnistu' lui peste. Nici fata de primar nu are. Da autorizații de constructie deși infrastructura nu mai poate prelua traficul în Florești. Asfaltează străzile doar unde el si hăitașii lui din primărie au case și terenuri. Mergeți pe așa-zisa centura de sud, pe deasupra la Vivo sa vedeți ce mocirla, ce gropi, ce mizerie de drum sunt nevoiți cei din zona sa parcurgă zilnic. L-aș pune pe Spulea sa mearga zilnic pe acolo fără cizme de cauciuc. LA INTUNERIC CU EL!!!!!!!

Adauga comentariu