În procesul cu Nervia, şi Curtea de Apel Cluj a decis că Primăria Cuj-Napoca nu și-a respectat obligațiile din contract pentru terenul din zona Expo

Curtea de Apel Cluj a dat câștig de cauză firmei cu capital spaniol Nervia Center în procesul deschis împotriva acesteia, în 2012, de Primăria Cluj-Napoca.

Municipalitatea pretindea aproximativ 4 milioane de euro, reprezentând taxa de concesiune și penalități pentru terenul de șase hectare din zona Expo pe care îl concesionase companiei spaniole în 2009 prin licitație, pentru realizarea unei investiții imobiliare care includea, printre altele, și un mall.

Nervia s-a apărat arătând că nu este obligată să achite această taxă cât timp municipalitatea clujeană nu și-a respectat propriile obligații din contract.

Inițial, Tribunalul Cluj a dat dreptate tot companiei Nervia, în luna aprilie a acestui an. Primăria a atacat cu recurs hotărârea Tribunalului, iar acum Curtea de Apel a respins recursul municipalității. Hotărârea Curții de Apel este definitivă.

DESPRE CUM ŞI-A BĂTUT JOC MUNICIPALITATEA CLUJEANĂ DE INVESTITORUL NERVIA CITIŢI PE LARG:  Să ne tratăm Nervia cu Expo Transilvania. Sau cum nu a avut Emil Boc timp, zece ani, să stea de vorbă personal cu un investitor de 60 de milioane de ero, dar are timp de o cafea cu prăfuitul vizionar Ștefan Dimitriu de la Camera de Comerț și Industrie

 

Adauga comentariu