Procedurile și modalitățile de încheiere a mediilor școlare

Procedurile și modalitățile de încheiere a mediilor au fost aprobate prin Ordin de Ministru al Educației publicat în Monitorul Oficial. Ordinul 4249 din 13 mai 2020 modifică Regulamentul de organizare și funcționare al unităților de învățământ preuniversitar (ROFUIP), stabilit prin OMEN 5079/2016, potrivit celor de la EDUPEDU. Încheierea mediilor prin această procedură este valabilă pentru anul școlar 2019-2020.
Pentru învățământul gimnazial și liceal au fost introduse încă trei posibilități de încheiere a mediilor. Cea de-a 8-a, îi dă profesorului posibilitatea să încheie media cu două note acordate pe baza activității online celor care au pe primul semestru mai puțin de media 5, adică se află în situație de corigență.

În același timp este păstrată prevederea prin care nota este „negociată” cu elevul și/sau cu părintele atunci când se valorifică activitatea online.

Reamintim că inițial procedura de încheiere a mediilor fusese comunicată școlilor printr-o adresă, însă aceasta nu avea valoare de act normativ. Sindicatele FSLI au cerut reglementarea printr-o procedură clară, legală, a acestei operațiuni.

Citește continuarea aici...

Adauga comentariu