Sanatate

Problemele barbatului de 50 de ani

Problemele varstei de 50 de ani la barbati sunt consecintele modului de viata si ale stresurilor acumulate in timpul anilor anteriori. Acumularea obiceiurilor proaste (pletora, carente alimentare, tabagism, alcool, droguri) a produs efecte distrugatoare la nivelul tesuturilor: sistem nervos, inima, vase sanguine si organe sexuale.

 

 

Sanatatea

Este varsta cand apar problemele mici si mari: apar primele semne de hipertrofie a prostatei, prima jena la urinare, jetul este mai putin puternic, vezica urinara se goleste complet cu destula greutate. Seara, apare oboseala care va obligas sa va culcati mai devreme, somnul se scurteaza, picioarele sunt grele, se ivesc primele dureri lombare care va obliga sa diminuati activitatile sportive.

 

 

Este o perioada dificila si pe plan profesional. Schimbarile de situatie sunt greu de gestionat, pierderea locului de munca este o veste foarte rau primita si antreneaza depresie si devirilizare. Este varsta la care survin stresuri importante ce pot agrava afectiunile latente.

 

 

Mai mult decat la orice varsta, la 50 de ani vi se joaca marele zar al vietii, sunteti in varf si trebuie sa faceti totul pentru a ramane acolo. Panta descendenta va fi asa cum veti decide: rapida sau lenta. Potentialul dvs. vital este inca important. Depinde de dvs. sa va gestionati viata: batrani, dar intr-o forma optima sau lancezand, fara sa mai dati atentie problemelor de sanatate.

 

 

Cura de revitalizare

Daca nu ati aplicat-o niciodata, v-o recomandam din toata inima. Obisnuiti-va sa o repetati in fiecare an, primavara si toamna.

Scopuri: drenarea grasimilor si curatirea organismului de deseuri, de radicalii liberi si de celulele anormale (fitoterapie, post, monodieta), eliminarea stresului si a efectelor sale printr-o reechilibrare somatica (osteopatie), mentala (relaxare, sofrologie) si biochimica (nutriterapie).

 

 

Mijloace: faceti-va in prealabil un bilant naturist de sanatate si, in special, un bilant oligomineral al parului pentru a va cunoaste carentele si tendintele:

–    Verificarea osteopatica a coloanei vertebrale si a organelor interne. Atentie la micile dureri vertebrale: intre 40-50 de ani apar primele semne de imbatranire a discurilor vertebrale (dureri lombare, dureri sciatice, senzatii de intepatura la baza coloanei vertebrale sau a bazinului). Daca va multumiti sa le calmati prin medicamente, inseamna ca mascati simptomele fara a trata cauza raului. Prin neglijarea vertebrelor deschideti poarta artrozei. Durerile functionale sunt anormale si cer sa fie tratate de un osteopat. Daca este necesar, puteti face si miscari corectoare (indreptarea coloanei vertebrale, lupta impotriva ptozei, deblocarea plexului, a diafragmei, a craniului).

 

 

–    Revizuiti-va si adoptati un program organic revitalizant.

–    Bilant energetic pentru a va evalua nivelul energetic al fiecarui organ si al fiecarei functii.

–    Drenare (pentru 15 zile): alimentatie hipotoxica, monodieta sau post scurt (2-3 zile), dezintoxicare hepatica si intestinala. Infuzie pentru drenare: salcie + maslin + urzica + frasin + nalba mare + parachernita + pir + menta + rozmarin + fumarita (se amesteca 10 g din fiecare); se beau 2-3 cesti pe zi.

 

 

–    Dati-i organismului oligoelementele care ii lipsesc (dupa rezultatele analizei parului). Intre timp faceti o cura de minerale complexe, specifice antistres.

–    Produse alimentare complementare: gomfrena (2 capsule de 3 ori pe zi); acerola liofilizata (2-3 capsule dimineata si la pranz); ipe-roxo (cate 2 capsule dimineata si 2 seara); litotamniu sau bambus (cate 2 capsule la doua dintre mese); bixa (arbust, cate 2 capsule la doua dintre mese); germenide grau (sub forma de ulei sau proaspat) adaugat la salate sau luat sub forma de capsule (de 2 ori pe zi); laptisor de matca (o cura de 21 de zile); lapti sau organolizat de peste (6-8 comprimate pe zi, in timpul meselor. Evident ca nu puteti lua totul deodata, dar trebuie sa folositi aceste produse complementare in functie de carentele principale si de nevoi.

 

 

Bilantul cuplului

Varsta de 50 de ani este marea turnanta a barbatului ce corespunde intrarii copiilor in viata activa si instalarii menopauzei la sotia sa. Raporturile afective ale cuplului incep sa capete acum o importanta capitala. Viata sexuala este in general calma, raporturile sexuale sint adesea perturbate de lipsa dorintei sexuale, de o diminuare a lubrifierii sau de diverse dureri. Acesti mici distrugatori ai dragostei pot fi cauza unui soc si pot bloca definitiv barbatul, care se simte respins de tovarasa lui de viata.

 

 

Din punct de vedere psihologic, el se nelinistete din pricina virilitatii sale si din pricina viitorului. Nu este de mirare ca, in acest moment favorabil, sa se lase sedus de cantecul unei sirene. Dar atentie la viitorul care nu este atat de incantator!

 

 

Care este secretul perenitatii cuplului? Oricare ar fi varsta, femeia trebuie sa ramana seducatoare. Cocheta, atragatoare pentru barbat; mai mult decat la orice alta varsta, spre 50 de ani, ea trebuie sa compenseze fizicul prin seductia spirituala. Barbatul, la randul sau, trebuie sa ramana suplu, tonic, trebuie sa-si intretina fizicul si sa aiba o igiena de viata corecta. Cum ar putea sa fie atrasa o femeie de un barbat care miroase a tutun si a alcool, burtos si agresiv?

 

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *