Probleme inca din prima zi la ghiseele primariilor clujene. Oamenii au stat ore in sir la coada la taxe si impozite

Prima zi de lucru din acest inceput de an nu a fost prea buna pentru administratia clujeana. Zeci de persoane au fot nevoite sa stea in aceasta dimineata la cozi interminabile pentru a-si plati impozitele. La sediul primariei de din cartierul Gheorgheni o linie de fibra optica a blocat activitatea casieriei mai multe ore.

Mai mutle persoane care au incercat in aceasta dimineata sa isi plateasca impozitele sau diferite taxe si amenzi la sediul primariei de cartier din Gheorgheni au fost obligate sa stea ore in sir la coada. Motivul il consituie o defectiune la reteaua de fibra optica, sesizata de catre angajatii primariei in jurul orei 8.30 cand au deschis sistemul informatic al primariei. Echipa de interventie a RDS& RCS deplasata la fata locului au depistat o defectiune la linia de fibra optica, linie rupta probabil de caderea de zapada sau de o masina de tonaj care ar fi agatat cablurile.

“Echipa de interventie a  RDS&RCS deplasata la fata locului a depistat o avarie la linia de fibra optica. Linia aeriana a fost rupta undeva la jumatatea celor 120 de metri. E posibil ca din cauza zapezii sau a unei masini care a agatat cablul sa fi aparut aceasta avarie. Pentru a se putea desfasura activitatea la casieriile primariei din cartierul Gheorgheni am  pornit sistemul de internet pe 3G. Din aceasta cauza sistemul informatic merge mai greu pentru ca toate casieriile au o singura conexiune de internet. Din informatiile pe care le avem din partea echipei de interventie de pe teren revenirea sistemului se va face in aproximativ 3 ore”, au declarat reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

O situatie asemanatoare s-a regasit si la Primaria comunei Floresti unde mai multe persoane au sesizat faptul ca nu functioneaza casieria din cadrul institutieii.

“Desi casieria primariei Floresti este deschisa ei nu incaseaza taxele pana in data de 8 ianuarie. Nu am reusit sa platesc nici macar taxa aberanta de 9 RON pentru numerele rosii provizorii de circulatie, care se pot plati doar la primarie. Prin urmare toti locuitorii comunei Floresti care vor dori sa circule cu numere rosii nu vor putea sa le obtina pana dupa 8 ianuarie datorita lipsei chitantei. Un alt exemplu de birocratie comunista inca prezenta intr-o tara capitalista”, a declarat un florestean.

Reprezentantii administratiei florestene spun ca in urma achizitionarii unui nou server pentru imbunatatirea bazei de date si, ca urmare a configurarii acestuia, cei care doresc sa plateasca diferite amenzi taxe sau impozite pot sa o faca la posta sau prin ordin de plata la Trezoreria Cluj-Napoca.

“Am achizitionat un server nou, iar in urma configurarii acestuia urmeaza ca baza de date cu persoane fizice si cea cu persoane juridice inregistrate in comuna  urmeaza sa fie contopite asttfel incat sa avem o mai buna eficienta in colectarea de taxe si o baza de date actualizata. Ne cerem scuze fata de floresteni  pentru acest incovenient, insa tot ceea ce facem este in interesul acestora”, a declarat Horia Sulea, primarul comunei Floresti.

Adauga comentariu