Problema manualelor școlare nu a afectat Clujul: Valentin Cuibus: „Manualele sunt deja planificate să ajungă până la sfârșitul lui august”

În urmă cu câteva zile s-a făcut o licităţie pentru manualele şcolare de clasa a VII-a, precum şi de clasele I-VI la materiile rămase descoperite de anii trecuţi. În total au fost admise 104 proiecte de manuale şcolare şi 72 respinse.  

De câţiva ani, la nivel naţional este o lipsă acută a manualelor şcolare. La începutul anului şcolar 2018-2019 sute de elevi din fiecare judeţ au rămas fără manuale şcolare.

În judeţul Cluj situaţia este mai roz faţă de alte judeţe, după cum declară Inspectorul general, Valentin Cuibus.  În județul Cluj pentru anul școlar 2018-2019 au ajuns toate manualele, iar pentru anul următor vor ajunge în august.

„Manualele sunt deja planificate să ajungă până la sfârşitul lui august. Licitaţia se face de către minister şi contractele care sunt semnate de către fiecare judeţ în parte. Manualele pentru 2018-2019 au venit toate. În octombrie au fost două care au venit cu întârziere, în rest au venit toate”, declară pentru Ziar de Cluj, Valentin Cuibus.

Sursă foto: stiriutile.ro

Adauga comentariu