Proba la limba română la BAC, comentată de elevii clujeni: „Foarte, foarte ușor. A fost super OK”

Elevii absolvenți ai clasei a 12-a au susținut astăzi prima probă din cadrul examenului de Bacalaureat, cea de limba română.

Cei de la profilul real au avut de ales între Bacovia sau Blaga, în timp ce elevii de la profilul umanist au oscilat între Tudor Arghezi sau Ion Barbu. NCN a stat de vorbă cu mai mulți elevi care au susținut proba la Liceul Teoretic "Avram Iancu" din Cluj-Napoca. Părerea generală a tinerilor este că proba de astăzi, de la BAC, a fost ușoară. 

„Foarte, foarte ușor, a picat Bacovia și Blaga la alegere. Era de așteptat să fie poezie, deci e super ok. Am citit toate operele aseară, după aceea m-am odihnit. Mi-a dat mama o monedă din 2015 ca și talisman, dar am pierdut-o”, a mărturisit un elev, completat de o colegă: „Am scris Plumb de Bacovia, mi-a plăcut foarte tare. În ultima lună, am învățat zilnic la română. De română mi-a fost teamă, urmează info și mate”.

Un alt tânăr a fost plăcut impresionat de subiecte, optând să analizeze opera lui Bacovia. „Am ales Bacovia. Speram să cadă poezii, pot scrie mai mult, e mai deep, e mai sentimental. Am scris despre Plumb. Cam atât. Aseară, m-am uitat la un serial, am comandat o pizza. M-am relaxat, detașat”, a punctat băiatul. O altă tânără a optat pentru Arghezi: „Am avut de ales între Barbu și Arghezi, am scris Testament de Arghezi. Au fost subiecte ușoare. M-am pregătit cu o lună înainte, în ultima săptămână a fost chiar o pregătire intensă. A fost o zi stresantă, am emoții înainte de examen”.

 

Adauga comentariu