Pro si contra aerului conditionat

Aparatele de aer conditionat se gasesc aproape in fiecare birou, dar si in locuinte. Desi ne da o stare de confort, ferindu-ne de temperaturile caniculare de afara, aerul conditionat are si dezavantaje, unele afectand direct sanatatea.

 

 

Medicii spun ca folosirea excesiva a aerului conditionat cauzeaza probleme de sanatate, din cauza trecerii de la temperaturile foarte ridicate de afara, la temperaturile scazute din incaperile cu aer conditionat. Aceste diferente de temperatura slabesc sistemul imunitar. Unele studii facute de-a lungul timpului au aratat faptul ca persoanele care lucreaza in birouri dotate cu aer conditionat pot suferi de atacuri asmatice, raceli sau dureri obisnuite. De asemenea, aerul conditionat nu este recomandat persoanelor cu afectiuni asmatice si nici persoanelor care sufera de tuse uscata.Un avantaj al aerului conditionat este acela ca filtrele instalate retin praful, polenul si fumul din aerul exterior, aceasta purificare a aerului fiind benefica in special pentru cei care sufera de alergii. De asemenea, senzatia de confort a aerului condtitionat este creata si de faptul ca aparatele dezumifica aerul.

 

 

Pentru a reduce la minim riscurile folosirii aparatelor de aer conditionat, este indicat sa nu fie o temperatura mai mica de 24 de grade Celsius iar diferenta dintre temperatura exterioara si interioara sa nu fie mai mare de 5 grade Celsius. De asemenea, este recomadat sa nu se foloseasca aerul conditionat in timpul noptii.Aparate la preturi mici. Daca in urma cu cativa ani, aparatele de aer conditionat erau inaccesibile, acum magazinele se intrec in oferte. Astfel, un aparat de aer conditionat cu 9000 BTU/h (puterea aerului confditionat) il puteti cumpara cu aproximativ 600 de lei. Pentru incaperi mai mari, un aparat de aer conditionat cu 28 000 BTU/h ajunge la 3600 de lei.Augustin Danci
Adauga comentariu