Primul simulator profesional de zbor din România, deschis pentru publicul larg, va fi inaugurat la Cluj

Primul și singurul simulator profesional de zbor din România, disponibil publicului larg, va fi inaugurat la Cluj-Napoca, în data de 16 iunie. Flight X reproduce, la o scară de 1/1, condițiile din cabina de comandă a unui Airbus A 320, iar avionul virtual va putea fi pilotat de orice persoană pasionată de zbor, de la cele mai fragede, până la cele mai înaintate vârste.

„Simulatorul de zbor a început ca un hobby pe care l-am dezvoltat într-un business și, inițial, a fost pentru entertainment gândit. S-a văzut că e eficient, au venit și piloții, au făcut training pe el și, din cauza acestui lucru, ne-am gândit să ne extindem și să oferim un spectru mai larg. Așa că deocamdată e recomandat pentru cine vrea să facă cursuri de zbor sau pentru cine are frică de zbor sau pur și simplu vrea să vadă cum e să stai în spatele manșei unui avion supertehnologizat. 

Simulatorul imită perfect condițiile de la bordul unui avion, cu excepția mișcării - este static. Cabina este 1/1 cu cabina de Airbus, funcțiile sunt exact la fel. Chiar în momentul de față am avut un pilot care o să aibă un interviu și a venit să facă pregătire la noi.

La simulatoarele comerciale nu poți avea acces fără să fii pilot. Noi oferim acces oricui. Și copilași mici am avut, de 5 ani, care au venit, le-am explicat, le-am arătat și au pilotat. Și oameni în vârstă. Vor fi instructori și nu o să fie persoana singură. I se va răspunde la toate întrebările legate de aviație, deoarece noi toți suntem piloți, am lucrat în comercial și scopul e să aducem publicului o experiență care, în mod normal, nu e posibilă, și e rezervată doar piloților de linie. Simulatorul va fi momentan disponibil pentru entertainment și pentru training pentru piloți. 

Deocamdată, pe site, am făcut aplicația de booking disponibilă, iar rezervările se pot face începând cu data de 16 iunie. Din 16 iunie poate să vină lumea”, a explicat, pentru Ziar de Cluj, Marius Petriman, cofondator și administrator Flight X.

 

Comentarii

negru Ioan

16.06.2017 09:37

  Extraordinar Bravo baieti se vede ca la Cluj inventica e la mare putere!Multi chiar foarte multi isi doresc sa vada cum e in scaunul de pilot pe un A 320 cu care din ce in ce mai multi avem placerea sa calatorim.Si mai e ceva...parerea Mea e ca dupa frecventarea tot mai intensa a acestui simulator va creste traficul aerian de persoane la cluj.Ideea e fantastica "FELICITARI CELOR CU IDEEA"!!!( o sa vina si din tara - din alte orase,sate sa vada cum e sa fii "pilot pe A 320" De cand e lumea OMUL si- a dorit sa zboare.Acum o poate face si virtual la CLUJ!

Adauga comentariu