Primele roșii autohtone din județul Cluj, scoase pe piață cu ajutorul de la stat "Tomata". Producătorul e o tânără care cultivă numai roșii ecologice VIDEO

Primele 400 de kilograme de roșii atohtone, scoase pe piață și cu ajutorul programului de minimis "Ajutor pentru tomate"", au fost cultivate într-o seră de culturi ecologice din comuna clujeană Căpușu Mare. Producătorul, Alina Nedeluș, e o tânără care și-a înființat o seră ecologică în urmă cu 3 ani. Ea a accesat ajutorul de la stat și a reușit în premieră, în acest an, să fie primul cultivator din județ care a scos roșii timpurii la vânzare.

"Ajutorul de la stat mi s-a potrivit ca o mănușă, pentru că eu oricum cultiv roșii. Chiar dacă suma de bani acoperă doar o mică parte din cheltuielile necesare într-o seră bio, e ca o gură de oxigen. Cred că pentru fiecare cultivator, una dintre cele mai mari cheltuieli o reprezintă încălzirea serei. Așa că acești bani ne ajută să ne mai descrețim frunțile", a declarat pentru NCN, Alina Nedeluș, producător de roșii bio.

Sera în care au fost cultivate primele roșii cherry bio românești din județ are o suprafață de 8.000 de metri pătrați, iar producătorul are mai multe soiuri de roșii. Multe dintre ele sunt din semințe românești, aduse de la Stațiunea de Cercetări Horticole Buzău.

Adauga comentariu