Primele declaratii ale subprefectului demis: „Propunerea a venit de la Cluj”

Subprefectul Gyorke Zoltan a fost demis din funcție pentru a doua oară, în urmă cu trei zile. Guvernul Dăncilă a decis revocarea acestuia, vinerea trecută. Potriit surselor Ziar de Cluj, PSD ar fi purtat discuții în urmă cu două luni despre revocarea lui Zoltan și înlocuirea acestuia cu un alt membru influent din PSD Cluj. 

"Se pare ca mesajele mele nu au contat. au fost niste indivizi de la Cluj. Si pe mine m-a surpins vestea. Vineri seara m-a sunat cineva ca am fost schimbat din functie. Voi cotesta in instanta decizia. Am fost la avocat si pregatim actiunea. Azi se va publica decizia Guvernului in Monitorul Oficial. Eu am predat deja legitimatia de servici. Nu este prima data cand trec prin aceasta procedura. Se pare ca Guvernul nu este interesat de aplicarea legii", a declarat pentru Ziar de Cluj, fostul subprefect Gyorke Zoltan. 

Decizia a fost luată print-o ”HOTĂRÂRE privind aplicarea mobilității pentru domnul Györke Zoltán din funcția publică de subprefect al județului Cluj în funcția publică de inspector guvernamental”.

Gyorke Zoltan a eliberat deja postul, iar în executivul Instituției Prefectului a rămas doar prefectul Ioan Aurel Cherecheș. Deși organigrama prevede o funcție de prefect și două de subprefect, Guvernul a optat tot timpul doar pentru două numiri politice în executivi și implicit, schimbarea acestora. 

Adauga comentariu