Primarul PSD din Valea Ierii, URMĂRIT PENAL. E acuzat că a TĂIAT ILEGAL arbori în perioda când era PĂDURAR

Noul primar PSD din comuna Valea Ierii, Nap Dorin, este cercetat penal într-un doar de tăiere ilegală de arbori, furt de arbori și fals intelectual. Toate aceste fapte au fost făcute cu doar câteva luni înainte de a fi ales primar, în  perioada când acesta era pădurar. 

La data de 11 aprilie 2020, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, Serviciul de Ordine Publică, Biroul de Combaterea Delictelor Silvice au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier, pe raza comunelor Băișoara și Valea Ierii. Cu acea ocazie, au aplicat o sancțiune contreavențională la Legea 171/2010 și au dispus confiscarea faptică a unei cantități de materiale lemnoase, potrivit turdanews.net

Ulterior, au efectuat verificări cu privire la proveniența materialelor lemnoase și astfel s-a întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări, a precizat IPJ Cluj.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda, dosarul penal are numărul 885/P/2020. În acest dosar, la data de 8.10.2020 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Nap Dorin, pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere de arbori fără drept (prev. de art. 107, alin. 1, lit. c, alin. 2, lit. d din Legea 46/2008 - Codul Silvic), furt de arbori din fondul forestier (prev. de art. 109, alin. 1, lit. c, alin. 2, lit. d din Legea 46/2008 - Codul Silvic) și fals intelectual (prev. de art. 321 din Codul penal, totul cu aplicarea art. 38, alin. 1 din Codul Penal).

Conform probelor existente la dosar, în 10 aprilie 2020 (era cu câteva zile înainte de Paște, în plină stare de urgență din cauza pandemiei!), inculpatul Nap Dorin, în calitate de pădurar, s-a deplasat în cantonul pe care îl avea în pază, în corpul de pădure situat pe raza administrativă a comunei Valea Ierii, UP I Bondureasa (ua 93a), și de aici a tăiat fără drept un număr de 7 arbori de esență rășinoase cu un volum de 15,771 mc, pe care apoi i-a tractat de la locul tăierii până într-o rampă primară cu un tractor.

În seara aceleiași zile l-a contactat telefonic pe martorul B.I. căruia i-a oferit spre vânzare materialul lemnos sustras, acesta acceptând să-l cumpere, având convingerea că acesta este de proveniență legală.

A doua zi, la data de 11 aprilie 2020, inculpatul Nap Dorin a vândut martorului materialul lemnos contra sumei de 4.000 de lei, întocmind în fals un aviz de însoțire în care a consemnat că materialul lemnos provine dintr-o exploatare legală situată în altă zonă decât cea din care fusese tăiat și sustras.

Cam așa făcea bani fostul pădurar, actual primar, pe timpul stării de urgență!

În declarația de avere se prezenta ”sărac și cinstit”!

Din declarația de avere dată în anul 2020, rezultă că Nap Dorin nu avea în proprietate terenuri sau clădiri, nu avea bani în bancă și deținea doar un ”amărât” de Volskwagen din anul 1992.

Veniturile sale anuale din activitatea de pădurar erau de 16.500 de lei, în timp ce veniturile din calitatea de consilier local erau de 5.484 lei/an (anul de raportare 2019).

Practic, câștiga vreo 1.800 de lei pe lună.

Oficial! Că, la ”negru”, din activitatea de pădurar, doar la furăciunea din 10-11 aprilie 2020 se alegea cu 4.000 de lei!

Fapta sa e deosebit de gravă!

Faptul că era pădurar, adică omul care era angajat să păzească pădurea, iar din această calitate a furat arbori din pădure, desfășurând o activitate cu iz ilicito-comercial, pentru propriile sale buzunare, este o situație deosebit de agravantă pentru ceea ce a făcut!

Cel mai probabil, dosarul va ajunge în instanță, având șanse mari să se finalizeze cu o condamnare penală, situație în care Nap Dorin își va pierde calitatea de primar.

Adauga comentariu